Color TV Game on Nintendon valmistama kotikonsolisarja, joka käsittää viisi konsolia. Kaikki konsolit on julkaistu ainoastaan Japanin markkinoilla vuosien 1977 ja 1980 välisenä aikana.

Color TV Game konsolisarja muutti dramaattisesti Nintendon suuntaa, sillä aiemmin yhtiö oli valmistanut lähinnä pelikortteja ja muita lelutuotteita. Ennen Color TV Gamea Nintendo oli toki tehnyt muutamia kolikkopelejä, sekä koteihin julkaistun Love Tester laitteen. Color TV Game olikin siis yhtiön ensimmäinen harppaus kohti kuluttajien koteihin suunnattuja elektronisia pelilaitteita. Color TV Game konsolisarja ja myöhemmin julkaistu Game & Watch käsikonsolisarja, muuttikin yhtiön suunnan, joka on jatkunut näihin päiviin saakka.

Color TV Game on Nintendon ensimmäinen suoraan kuluttajille suunnattu elektroninen pelilaite. Konsoli sisältää nimensä mukaisesti 6 "peliä" tai paremminkin variaatiota legendaarisesta PONG pelistä. Konsolia myytiin reilu miljoona ja niitä on valmistettu kahdella eri värivariaatiolla. Konsoli julkaistiin vuonna 1977, hintaan 9800 Jeniä.

Color TV Gamea on myös valmistettu lisenssillä. Lisenssivalmistajia on ollut useita, esim. Sharp. Jos olet ostamassa Color TV Gamea ja haluat alkuperäisen, sekä keräily arvoltaan hyvän konsolin, niin muista tarkistaa, että olet ostamassa Nintendon valmistamaa konsolia.

Color TV Game 15 oli pääasiallisesti sama kone kuin edeltäjä, mutta tässä pelivariaatioita (voidaan myös puhua asetuksista) oli yhteensä 15. Color TV Game 15:sta oli myös tehty ohjaimet, jotka olivat lyhyen johdon päässä, eikä kiinni konsolissa, jolla saatiin parannettua käytettävyyttä. Konsoli julkaistiin vuonna 1978 ja sitä myytiin noin miljoona kappaletta, kun myöhäisempiä myytiin, noin puolimiljoonaa/konsoli.

Color TV Racing 112, oli nimensä mukaisesti autopeli, jossa pelaaja ohjasi autoa yläältäpäin ja pyrki väistelemään hitaampia autoja liikenteessä. Konsoli julkaistiin vuonna 1978.

Nintendon neljäs Color TV Game sarjan konsoli, joka oli Atarin Breakout pelin kopio. Konsoli julkaistiin vuonna 1979. Color TV Game Block Breakerin ulkomuoto on legendaarisen pelisuunnittelija Shigeru Miyamoton (Marion ja Zeldan luoja) suunnittelema.

Nintendon viimeinen Color TV Game sarjan konsoli, joka sisälsi muunmuassa kaikkien tunteman Othello pelin. Konsoli julkaistiin vuonna 1980.


Color TV Game 6


Color TV Game 15


Color TV Racing 112


Color TV Game Block Breaker


Computer TV Game