Luukku 4

Tättärää! Luukun 4 takaa löytyy peli, joka on kotimaisen Valvegroupin (eri firma kuin Half-Lifen takana :D) tekemä ja Metsäliiton tilaama opetuspeli. Eli lähtökohta kuulostaa tylsältä kuin tykinkuula. Mutta ei hätää, tämä on todella järeä ja hieno peli, jota ei todellakaan kannata missata. Alla pieni ote Peliplaneetan arvostelusta:

"Mikäli Lunar Lander, Space Taxi, tai lukemattomat muut samantyyppistä lentomallia käyttävät pelit ovat tuttuja, on Hiidenportin kanssa heti kuin vanhan ystävän parissa. Pelissä ohjastetaan pientä alusta ympäri vaihtelevia ympäristöjä, tarkoituksena suorittaa erinäisiä tehtäviä, kerätä rahaa, mainetta ja pisteitä, ja lopulta löytää 9 avainta joilla Hiidenportin saisi avattua. Rahalla voi ostaa kaupasta parempia aluksia, tai bensana toimivaa lehtivihreää. Myös aluksen korjaus onnistuu huoltamoilla. Tehtävät ovat ymmärrettävästä syystä varsin yksinkertaisia "lennä sinne, hae sitä, vie tuonne"-tyylin virityksiä, mutta koska taustatarinat, dialogi ja tyyli yleensäkin on niin hyvin kunnossa, ei niiden suorittaminen pitkästytä.

Pelin graafinen toteutus on yksinkertaista, hillittyä sekä silmää miellyttävää, ja musiikki varsin korkealuokkaista ainakin näin kiinteän nettiyhteyden päästä. Kun vielä audiovisuaalinen puoli on kauttaaltaan sopivan vaihtelevaa, ei ainakaan pelin teknisessä puolessa ole mitään naputtamista."


Lataa peli: Latauslinkki