Doom (Jaguar)

Peli
Doom

Konsolille: Jaguar
Kehittäjä: id Software
Julkaisija: Atari

Julkaisuvuosi: 1994
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Räiskintä

Keskihinnat
CIB: 40 euroa
L: 12 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
22 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
13 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

Waffenak <2015-02-15 12:33:00>
Doom, tuo kaikkien tuntema fps-pelien esi-isä ja kuningas. Jo ennen Doomia Id softwaren porukka oli julkaissut Wolfenstein 3d:n ja niittänyt sillä mainetta, mutta vasta Doom räjäytti potin, tehden rivitalon pätkässä asuvista pitsaa hotkivista nuorista kehittäjistä miljonäärejä yhdessä hetkessä.
Doom käännettiin aikoinaan lähes kaikille sen ajan konsoleille ja laitteille, jotka vain pystyivät sitä pyörittämään lähtien sega 32x lisälaitteesta megadrivelle ja päättyen playstation 1:sen huikeaan porttaukseen. Nykyään Doom löytyy jo printtereistä ja taskulaskimista eikä Doom 4:sen odotus laske innostusta.
Nyt itse tämän arvostelun aiheeseen eli Atari Jaguarin Doom porttaukseen. Onko käännös onnistunut? Jaguarin käännös on kaikkein uskollisin konsolikäännös mitä markkinoilta löytyy. Et edes huomaisi pelaavasi jagurilla jos et huomaisi käsissäsi möllöttävää jättimäistä "puhelin"-ohjainta. Ohjaimeen ja sen oikkuihin tottuu tosin aikansa pelattuaan. Taustatarina on olematon mutta se ei olekaan tämän kaltaisissa peleissä tärkeää: Olet osa Marsin Phobos kuuhun lähetetty space marine ryhmään jonka tehtävänä on selvittää mystisen hätäviestin alkuperä. Jäät vartioimaan tukikohdan sisäänkäyntiä kun muu ryhmästäsi suunnistaa tutkimuskeskuksen uumeniin. Myöhemmin radion kautta kuulet tulitaistelun ääniä ja kavereidesi kuolonkorinoita, sen jälkeen...hiljaisuus. Pelin edetessä vierailet Phoboksessa, Deimoksessa ja lopulta itse helvetissä.
Ottaen huomioon jaguarin ja kasettipohjaisten pelien rajoitetun tilan, on käännöksestä jouduttu jättämään legendaariset kenttämusiikit pois. Ainoa paikka pelissä jossa kuulet musiikkia ovat kenttien väliset statistiikkaruudut. Tämän takia peli on ristitty "silent doomiksi". Hiljaisuus tosin auttaa luomaan omalaatuista karmivaa tunnelmaansa. Pelattavuus on kärsinyt jonkun verran koska pc:llä tehtävä circle strafing ei olekaan niin helppoa konsolilla ja otat turhia osumia tankkimaisten liikkeidesi takia, samalla myös vaikeusastetta joutuu pudottamaan yhden siitä millä on tottunut pc:llä. Myös kenttien määrään arkkitehtuuriin on tehty pieniä muutoksia.Suosittelen tätä peliä kaikille doomista kiinnostuneille. Pelin ollessa yksi parhaista jaguar peleistä myös sen hinta voi nousta sangen korkeaksi jos haluat pelin koteloineen ja manuaaleineen. Huokeammassa muodossa voit kokea doomin ps1:llä muokatuin äänitehostein ja ambient-musiikkeineen. Doom-fanit voivat lisätä arvosanalle yhden pykälän lisää
Arvosana: 9/10
7 käyttäjää on listannut tämän pelin kokoelmiinsa, katso ketkä.
Etsi pelivideoita Youtubesta.
Etsi peliä Huuto.netistä
Etsi peliä eBaystä

Katso myös seuraavia pelejä:

Cybermorph
Alien vs. Predator
Tempest 2000