Grand Theft Auto (Game Boy Color)

Peli
Grand Theft Auto

Konsolille: Game Boy Color
Julkaisija: Rockstar Games

Julkaisuvuosi: 1999
Genre: Ei määritelty

Keskihinnat
CIB: 30 euroa
L: 8 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
11 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
13 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
7

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2018-07-21 13:56:00>
Paheksuntaa herättäneen, mutta menestyksekkään julkaisunsa jälkeen vuonna 1997 PC:lle ja PlayStationille Grand Theft Auto oli tullut pelimaailmaan jäädäkseen. Vähän ennen GTA2:n ilmestymistä alkuperäinen peli valtasi vielä yhden alustan. Kuka olisi arvannut, että kyseessä olisi NIntendon verrattain vaatimaton käsikonsili Game Boy Color?

Kannettavaan muottiin downgreidatun pelin odottaisi karsineen emoversiosta kovalla kädellä, mutta GBC:n Grand Theft Auto sisältää kaikki kolme alkuperäiskaupunkia, Liberty Cityn, Vice Cityn ja San Andreaksen juuri sellaisina, kuin ne muillakin konsoleilla voi kokea. Myös suurin osa tehtävistä tekee paluun. Täytyy sanoa, että olin ällikällä lyöty siitä, miten kaikki on saatu sullottua Game Boy Colorin pelikasetille! Jos myös pelimekaniikka toimisi yhtä hyvin, olisi käsissä kannettavan pelaamisen virstanpylväs.

Valitettavasti ylhäältäpäin kuvattu kaahaus, rötöstely ja muu pahanteko on rampautettu jatkuvilla bugeilla. Parhaassa tapauksessa homma toimii kuin emopelissäkin, mutta lähes jokaisen keikan aikana joko tehtävänuoli juuttuu osoittamaan ihan muualle kuin kohteeseen, tärkeä NPC ei tee sitä mitä pitää tai sitten poliisi ilmestyy tyhjästä ja pidättää pelaajan ilman sen kummempia fanfaareja. Eri kenttäkokonaisuuksien läpäiseminen saattaisikin olla lähes mahdotonta ilman pistekertoimia nostavia esineitä, joita löytyy ympäri kaupunkeja. Nämä kertoimet onneksi myös pysyvät korkeina, vaikka menisi henki tai joutuisi tiilenpäitä lukemaan. Kunhan vain jonkun tehtävän saisi suoritettua ilman, että peli bugaa jollain tavalla! Lisäksi yksittäisiä pistoolinpanoksia on käytännössä mahdoton erottaa käsikonsolin värisevältä ruudulta.

Kaikesta huolimatta tunsin jonkinlaista sairasta vetoa GBC:n Grand Theft Autoon ja pelasin sen läpi asti. Konsepti toimii myös kannettavana versiona, musiikki on korvamadoksi jäävää piipitystä ja dialogi nasevaa. Harmi että porttausta ei tehty ihan tarpeeksi hyväksi, mutta tunneiksi tässä riittää tekemistä tällaisenäänkin!
Arvosana: 7/10