Pokemon Pinball (Game Boy Color)

Peli
Pokemon Pinball

Konsolille: Game Boy Color
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 1999
Genre: Ei määritelty

Keskihinnat
CIB: 20 euroa
L: 6 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
4 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
-

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

SantsiTommi <2021-08-04 15:18:00>
Pokemon Pinball on sarjan ensimmäisiä spin-off-nimikkeitä ja kehityksen takana ovat HAL Laboratories ja Jupiter. Game Boy-harrastajat huomanneevat että pelituntuma muistuttaa paljon HALin Kirby’s Pinball Landia. Nämä kaksi flipperipeliä ovat kuitenkin hyvin erilaisia luonteeltaan. Kirby on temmoltaan rauhallisempi ja päämäärä suoraviivainen: päihitä King Dedede loppubossi-minipelissä. Pokemonissa on huomattavasti pitkäkestoisempi tavoite, jonka mahdollistaa paristotallennus: nappaa kaikki 151 pokemonia pelaamalla flipperiä kahdella eri boardilla, punaisella ja sinisellä. Eli myös Mew on mahdollista saada pokedexiin (vaikka et pystykään sitä teknisesti nappaamaan, pelkkä kohtaaminen riittää rekisteröintiin).

Penskana ajattelin 100% läpäisyn olevan mahdotonta, mutta päätin arvostelua varten täydentää keskeneräisen pokedexin. Kovien voimasanojen ja uusien harmaiden hiuksien jälkeen voin sanoa sen olevan mahdollista… mutta pelin RNG ja epävakaat fysiikat vaikeuttavat hommaa huomattavasti. Liian moni asia etenemisessä on tuurista kiinni. Peli sai jo ilmestyessään noottia fysiikoista, ja syystä. Pallo käyttäytyy toisinaan irrationaalisesti, painovoima saattaa mailan päädyssä yhtäkkiä voimistua niin että pallo tippuu äkisti alas. Vauhti nousee joskus täysin absurdeihin lukemiin ja silloin saattaa käydä niin että pallo vähät välittää fysiikan laeista ja osuessaan mailaan imeytyy suoraan sen läpi. Voit kuitenkin käyttää tätä myös hyväksesi: heiluttamalla pelikenttää oikealla tavalla voit käytännössä kääntää painovoiman jolloin pallo lentää vauhdilla ylöspäin varmasta pudotuksesta.

Pelaaminen itsessään on erittäin hauskaa, minipelit ovat miellyttäviä ja pokemonien nappaaminen ei vanhene koskaan. Jos saat hyvästä runista kiinni, peli alkaa jakamaan lisäpalloja anteliaasti ja high score nousee kymmeniin miljardeihin. Peliä kuitenkin vaikeuttaa tavoitteellisuus. Pokemonit jakautuvat eri alueille ja Map Move-moodi on vaikea aktivoida, mutta aktiivisella harjoittelulla onnistut löytämään pikselintarkat kohdat milloin lyödä palloa. Pokemon Pinball on hyvä peli, mutta fysiikat, sattumanvaraisuus ja tarpeettoman kova vaikeustaso laskevat arvosanaa. Mielenkiintoisena kuriositeettina pelicartista löytyy myös Rumble-toiminto, joka imitoi flipperitunnelmaa. Suosittelen tätä kaikille Pokemonien ystäville, mutta vain jos on valmis pelaamaan kasuaalisti, jolloin pelin heikkoudet eivät haittaa niin kovasti. Pokedexin täyttäminen vaatii melkoisen lyö-päätä-seinä
Arvosana: 8/10