Yoshi's Universal Gravitation (Game Boy Advance)

Peli
Yoshi's Universal Gravitation

Konsolille: Game Boy Advance
Kehittäjä: Artoon
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2004
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Tasohyppely


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
5

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2018-09-19 20:05:00>
Jenkeissä Yoshi's Topsy-Turvyna ja Euroopassa Yoshi's Universal Gravitationina ilmestynyt teos on Yoshi-sarjan kolmas peli. SNESillä ajattomana klassikkona tunnetun Yoshi's Islandin ja N64:n lyhyen, mutta mukiinmenevän Yoshi's Storyn jälkeen Nintendo kokeili vihreän dinosauruksen seikkailuissa jotain ihan muuta Game Boy Advancen puitteissa.

Bowser on jälleen aloittanut riehumisen Yoshin saarella ja tällä kertaa väliin astuu mystinen kirjan henki nimeltä Hongo. Tämä voimakas olento päättää sulkea rellestävän Koopakuninkaan kirjan sisälle, että muut saisivat olla rauhassa, mutta tuleekin sullottua epähuomiossa koko dinosaaren myös sivujen väliin. Tästäkös Yoshi kimpaantuu. Hän lähtee matkalle läpi kirjan sivujen tavoitteenaan päihittää Bowser ja saada Hongo vapauttamaan saaren asukkaat.

Universal Gravitation on tasohyppelyltään totuttua Yoshi-pelimekaniikkaa leijuhyppyineen ja venyvine kielineneen. Tällä kertaa Yoshi ei kuitenkaan sinkoa yhtä ainutta munaa, vaan seikkailu nojaa yhden kikan ihmeeseen, nimittäin kallistuskontrolleihin. GBA-kasetin erityinen kallistussensori saa kirjan sisällä olevat kentät kääntyilemään vasemmalle ja oikealle liikuttaen asioita ja esineitä, sekä muuttaen pystysuorat seinät ylä- ja alamäiksi, Mukana on tietysti myös moninlaisia Yoshi-muodonmuutoksia, muun muassa kuumailmapallo, laiva ja kumipallo. Joka kentässä on omat tavoitteensa, kuten kerätä kolikoita, tuhota vihollisia, tai päästä maaliin mahdollisimman nopeasti.

Jos kallistuskontrollit on kalibroitu oikein, heiluttelusta ja pyörittelystä saa hupaa hetkeksi aikaa. Pian kaikki variaatiot on kuitenkin nähty ja käteen jää yllättävän paljon itseään toistavaa hyppelyä. Erilaisia maailmoja on vain kuusi ja kaksi niistä käytännössä tutoriaaleja, joten Universal Gravitationin voi rykäistä läpi muutamassa tunnissa. Peli vaikuttaakin enemmän kallistuskikan betatestiltä, kuin täysihintaiselta Nintendo-julkaisulta. Erityisesti se kalpenee vertailussa Yoshi-sarjan aikaisempien ja myös myöhempien osien kanssa.
Arvosana: 5/10