Mario Kart Super Circuit (Game Boy Advance)

Peli
Mario Kart Super Circuit

Konsolille: Game Boy Advance
Kehittäjä: Intelligent Systems
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2001
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Ajo

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
24 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
9 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2015-01-25 13:01:00>
GBA:n Mario Kart Super Circuit on maineikkaan karting-sarjan kolmas peli. Vaikka Nintendo joutui palaamaan rimaa todella korkealle nostaneen Mario Kart 64:n jälkeen paljon vaatimattomaan ympäristöön, on kehityksessä tehty kaikki mahdollinen, että käsikonsolielämyksessä olisi kaikki tv-konsolipelin ominaisuudet ja vielä paljon enemmän.

Kaikki MK64:n kuljettajat tekevät paluun ja kaahattavana on 20 upouutta kenttää viidessa Cupissa. Kuten tavallista, vaikeusasteen voi valita moottorin koon mukaan 50:stä 150:een kuutioon ja myöhemmin pelikuvakenttiin. Ajotuntuma muistuttaa huomattavasti enemmän Super Mario Kartia, kuin MK64:ää jossa driftaaminen oli merkittävästi helpompaa. Super Circuitissa ennakointi ja radan tunteminen astuu avainasemaan, sillä radat ovat kapeita ja mutkat yhä useammin kuin neulansilmiä.

Ensimmäistä kertaa sarjan historiassa kultapokaalin lisäksi pelaaja pystyy keräämään kaiken päälle vielä maksimissaan kolme kultaista tähteä kertomaan jonkin tietyn Cupin lopullisesta päihittämisestä. Haaste on tosin todella tiukka, sillä ennen tähtiin käsiksi pääsyä ovat arvosanoissa mukana kirjaimet E:stä A:han. Arvosanaan vaikuttavat mm. kuljettajan valinta, kerättyjen kolikoiden määrä, kierrosajat, kaasun painamisprosentti, tavaroiden käyttäminen ja buustit. Varsinkin korkeammilla vaikeusasteilla tehtävästä tulee suorastaan lohduttoman vaikea.

Onneksi pelissä etenemiseen riittää kultapokaalin nappaaminen. Lisäksi kun jokaisen Cupin pelaa uudelleen keräten samalla vähintään 100 kolikkoa, aukeaa ehkä koko sarjan historian hienoin bonus: Kaikki alkuperäisen Super Mario Kartin kentät Super Circuitiin modifioituina! Kaiken kaikkiaan ratoja on pelissä siis 40, joten tekemistä riittää vaativampaankin makuun.

Kun yksin pelaaminen alkaa kyllästyttää, pystyy GBA:n linkkikaapelilla haastaa kaverit 1-4 pelaajan kilpa-ajoon, tai taistelumoodiin. Lystiin pääsee parhaiten kiinni, jos kaikki omistavat pelikasetin, mutta riisuttu moninpeli onnistuu myös yhdellä ainoalla moduulilla.

Super Circuit on kaikkea, mitä Mario Kart peliltä voi käsikonsolilla toivoa. Haastavampi ohjattavuus ja hieman karumpi grafiikka saattaa karkottaa pelaajia, mutta ennakkoluulottomalle GBA:n Mario Kart tarjoaa todella timanttisen kaahauspaketin!
Arvosana: 9/10