Classic NES Series: Zelda II: The Adventure of Link (Game Boy Advance)

Peli
Classic NES Series: Zelda II: The Adventure of Link

Konsolille: Game Boy Advance
Kehittäjä: Nintendo
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2004
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Toimintaseikkailu


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2015-08-24 14:16:00>
Ensimmäistä kertaa alkuperäisen julkaisunsa jälkeen Zelda-perheen musta lammas, Zelda II, julkaistiin uudelleen Gamecuben kokoelmalevyn mukana, mutta pian se rantautui myös Game Boy Advancelle Classic NES Series-sarjan mukana. Kyseessä ei ole enempää eikä vähempää, kuin klassinen toinen Zelda kaikkine hyvine ja huonoine puolineen GBA:n raudalle emuloituna.

Pelissä Hyrulen Ganonilta pelastanut Link päättää ottaa sankarin viitan jälleen kerran harteilleen, kun Triforcen kolmas palanen odottaa löytäjäänsä Great Palacessa, jossakin kaakkois-Hyrulen laavankatkuisten erämaiden keskellä. Sitä ennen on kuitenkin päihitettävä kuusi palatsia ja asetettava kristalli pomovastusten takana oleviin patsaisiin. Palatsien välillä vieraillaan kaupungeissa, opitaan loitsuja ja tutkitaan pinta-alaltaan koko Zelda-sarjan suurinta Hyrulen maailmankarttaa.

Sivulta seuratut toimintakohtaukset, japsiropeja muistuttava kokemussysteemi, lisäelämäjärjestelmä, sekä kivenkova haastekäyrä ovat antaneet Zelda II:lle mielestäni turhaan hieman kehnon pelin leiman. Kuitenkin jos seikkailulle antaa mahdollisuuden, on sen pelimekaniikka erittäin palkitseva ja maailmassa verrattoman paljon tutkittavaa.

Suosittelen kuitenkin erityisesti alkuperäistä NES versiota, sillä olin huomaavinani pienen pientä tunnottomuutta ohjauksessa GBA-versiota läpäistessäni. Konversio on kuitenkin tarpeeksi hyvin tehty, että järjestyksessä toinen Zelda on mukavaa kannettavaa pelaamista retroajoilta.
Arvosana: 8/10