Skate or Die: Bad n Rad (Game Boy)

Peli
Skate or Die: Bad n Rad

Konsolille: Game Boy
Kehittäjä: Konami
Julkaisija: Konami

Julkaisuvuosi: 1990
Alueet: EUR/USA
Genre: Ei määritelty

Keskihinnat
CIB: 20 euroa
L: 8 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
17 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
-

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

SantsiTommi <2021-06-16 16:37:00>
Skate or Die: Bad 'n Rad on erittäin väärinymmärretty ja aliarvostettu Konami-peli, ainakin allekirjoittaneen mielestä. Tämä pelisarja pohjautuu suurimmaksi osaksi perinteisiin skeittiskenaarioihin ja todellisiin ympäristöihin, mitä nyt toisessa NES-pelissä seikkailtiin vähän jännemmissä tilanteissa ammuskellen pahiksia. Mutta Bad 'n Rad menee täysillä ääripäähän, ja rakentaa premissin post-apo-tyylisen maailman ympärille. Kaaoksen osavaltiossa sijaitseva Vilevillen kaupunki on järkytyksen vallassa, kun skeittilegenda Great Benin tytär Miss Aerial on kaapattu ilkeän ElRad the Evilin toimesta. Tehtävänäsi on selvitä ElRadin seitsentasoisesta kidutusradasta ja pelastaa neito pulasta. Eli juoni on puhdasta kasarijuustoa, täynnä ihanan naurettavia hahmoja ja radikaaleja tilanteita. Bosseissa mukana mm. sekopäinen paha pelle sekä sammakoiden kasvattama viemärisukeltaja. Molemmat expert-skeittareita, totta kai.

Pelimekaniikka jakautuu horisontaaleihin side-scroller-kenttiin sekä vertikaaleihin alamäki-osioihin. Yksi iso kritiikki mitä tämä peli saa osakseen on kontrollit, mutta mielestäni ne toimivat moitteetta kunhan saa kiinni pelin rytmistä. Bad 'n Rad vaatii tietynlaisen kasarimentaliteetin, ei pelkästään teemansa vaan myös vaikeutasonsa vuoksi. Kentät on pakko opetella ulkoa eli pelkät hyvät refleksit eivät riitä, mutta kun vaarakohdat ovat pureutuneet takaraivoon, peli etenee mukavassa tahdissa. Koska kyseessä on käsikonsolijulkaisu ilman tallennusta/salasanaa, ovat kehittäjät päätyneet ratkaisuun jossa pystyt pelaamaan neljää ensimmäistä kenttää milloin vain, kun taas loput avautuvat neloskentän läpäisystä eteenpäin vuorotellen. Tämä on mielestäni ok ratkaisu, peli on jo tarpeeksi vaikea muutenkin, joten helpottaa ettei tarvitse joka kerta aloittaa ihan alusta.

Suosittelen tätä jokaiselle Konami-pelien ystävälle, kunhan muistaa että Bad 'n Rad ei ole mikään läpijuoksu eikä sitä voi vain brute-forcettaa läpi: ulkoa opettelu on välttämättömyys. Peli ei ole siis kovin helposti lähestyttävä ja vaatii paljon totuttelua, mutta palkitsee kärsivällisyydestä. Luulen että monet arvostelijat eivät paneudu peliin tarpeeksi ja anna sille aikaa. Bosseilla on heikkoudet ja kentissä on turvalliset reitit, epäreilulta tuntuviin kohtiin löytyy lopulta ratkaisu. Onneksi gameplay on hauskaa ja pelin persoonallisuus pitää otteessaan. Kun lopulta saat kopautettua viimeisen iskun skeittilaudallasi ElRadin kalloon, voin luvata että katharsis on taattu!
Arvosana: 7/10