Pokemon Red Version (Game Boy)

Peli
Pokemon Red Version

Konsolille: Game Boy
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 1998
Genre: Ei määritelty

Keskihinnat
CIB: 40 euroa
L: 20 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
39 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (2) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2012-09-21 10:52:00>
Jo alkuperäinen Pokemon-peli kiteyttää kaiken, mikä taskuhirviöissä massoja kiehtoo. Se iskee vahvasti ihmisten seikkailu-, keräily- ja kilpailuviettiin! Jos unohtaa kaiken krääsän ja oheistuotteet, joita media tarjoaa, on Pokemon pohjimmiltaan kevyitä strategisia taisteluja sisältävä keskikokoinen japsiroolipeli. Suureksi sen kuitenkin naamioi mahdollisuus kerätä ja yksilöllisesti kasvattaa kaikki 150 (+ Mew) monsteria. Sarjan myyntivalttina on alusta alkaen ollut myös monstereiden linkkikaapelilla tapahtuva vaihtelu kaveripiirissä. Kokonaisuus on erittäin viihdyttävä ja takaa hupia kuukausiksi.
Arvosana: 8/10

SantsiTommi <2021-01-09 23:32:00>
Onko edes mahdollista arvostella Pokemonin 1.-genin pelejä objektiivisesti? Muuttujia on niin paljon ja jokainen tarkastelee peliä eri näkökulmasta pohjautuen omiin kokemuksiinsa. Olitko kokemassa 90-luvun Pokemon-manian? Oletko pelannut sarjan myöhempiä pelejä? Piditkö oheistuotteista? Miten hyvin tunnet GB:n muun pelikirjaston?

On helppoa esimerkiksi verrata Pokemon Rediä ja Blueta sarjan myöhempiin osiin ja todeta miten paljon glitchejä sarjan ensimmäisistä peleistä löytyy. Tai miten hassuilta spritet näyttävät. Tai miten huonosti eri tyypit on tasapainotettu. Jos on tottunut shiny-metsästämään, vertaamaan IV-arvoja ja briidaamaan täydellisiä Pokemon-yksilöitä niin totta kai niitä jää kaipaamaan näissä peleissä. Mutta täytyy myös ottaa huomioon ettei noita ominaisuuksia osattu 1.genin aikana tietenkään kaivata, meille koko Pokemon-maailma oli näissä kahdessa cartissa. Ihmiset eivät tunnu muistavan tai ymmärtävän miten uskomaton saavutus aikoinaan oli että Pokemon julkaistiin nimenomaan Game Boylle, konsolille joka oli puhissut peliteollisuuden mukana jo vuodesta 1989. Pokemon Red ja Blue olivat massiivia pelejä, jollaisia ei oltu käsikonsoleilla nähty usein. Ja kaikki ympärillä havaittava Pokemon-huuma boostasi sitä pelikokemusta: tv-sarja, leffat, keräilykortit, lelut ja tietenkin se sosiaalinen aspekti. Nämä kaikki yhdessä nivoutuivat yhteen Game Boy-pelien kanssa, luoden laajan ja ainutkertaisen pelikokemuksen. Pokemonien maailma oli tuossa vaiheessa vielä mysteerinen, täynnä salaisuuksia ja lukemattomia mahdollisuuksia. Sitä kokonaisuutta ei ole enää mahdollista toistaa.

Ja vaikka sarjaan ei olisikaan nostalgisia siteitä, ovat Red ja Blue silti loistavia videopelejä, varsinkin jos niitä tarkastelee Game Boyn muun pelivalikoiman rinnalla. Oman pelikokemuksen customointi eri tiimeillä ja mahdollisuus tallentamiseen (joka oli luksusta GB-pelien kohdalla) tekee tästä pelistä lähes täydellisen käsikonsolikokemuksen. Ja kun on saanut kaiken valmiiksi, voi aina aloittaa seikkailun alusta.

Pokemon Red ja Blue ovat pelejä joita on lähes mahdoton tarkastella ilmiöstä irrallaan, näiden pelien kokeminen oli parhaimmillaan 90-luvun lopulla. Mutta vielä tänäkin päivänä pystyn palaamaan muistoissani noihin valloittaviin aikoihin. Pokemon tietyllä lailla kuvastaa minulle sitä viimeistä viatonta lapsuuden kesää, kun ei tarvinnut huolehtia ja stressata mistään. Ainoa tehtävä oli istuskella ulkona auringonpaisteessa Game Boy kädessä ja kerätä ne kaikki.
Arvosana: 10/10