Mystic Quest (Game Boy)

Peli
Mystic Quest

Konsolille: Game Boy
Kehittäjä: SquareSoft
Julkaisija: SquareSoft

Julkaisuvuosi: 1991
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Roolipeli

Keskihinnat
CIB: 75 euroa
L: 15 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
18 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8.5

Tähän peliin on kirjoitettu (2) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2015-02-02 13:13:00>
Maineikkaan Mana-sarjan ensimmäinen osa julkaistiin niinkin vaatimattomalle alustalle, kuin Nintendon Game Boy. Jenkeissä se sai nimen Final Fantasy Adventure ja eurooppalaiset saivat tyytyä vähintäänkin harhaanjohtavaan Mystic Questiin. Peli sisältää nimittäin paljon alkuperäisten Final Fantasyjen spritejä ja tuttuja hahmoja, kuten Mooglet ja Chocobot. Lisäksi Mana-sarjansa pelanneet tunnistavat lähes kaikki viholliset.

Kyseessä on perinteinen ylhäältä kuvattu toimintaroolipeli, jossa yksinäinen sankari etsii legendaarista miekkaa pelastaakseen maailmalle elämän antavan Mana-puun pahan Dark Lordin ja tämän ilkeän kätyrin, Juliuksen, kynsistä. Matkalla mukaan lyöttäytyy monia kumppaneita, joilla kaikilla on omat erikoiskykynsä.

Pelimekaniikka muistuttaa hyvin paljon Zeldaa, sillä taistelu käydään tosiaikaisesti yhtä kuudesta aseesta heiluttaen. Final Fantasya taas ovat runsas NPC-hahmojen jututtaminen kylissä, sekä erilaisten haarniskojen ja parannusesineiden hommaaminen haalitulla valuutalla. Tarpeeksi vihulaisia kurmootettuaan ansaitaan kokemustasoja, joiden myötä hahmostaan saa rakentaa mieleisensä korostamalla esimerkiksi fyysistä voimaa, tai loitsunkäyttöä. Erityistä on ruudun pohjassa kasvava mittari, jonka täyttyessä voi vapauttaa erikoisvoimakkaita hyökkäyksiä.

Seikkailu on ilmestymisajankohtansa ja alustansa huomioon ottaen aivan verrattoman mittava. Maailmassa riittää tutkimista ja luolastot ovat sokkeloisia. Haastettakin riittää mukavasti, vaikka pelitilanteen voi tallentaa milloin hyvänsä. Ainoat itkun aiheet tulevat erikoisista hitboxeista ja tyhmistä NPC-apureista.

Kaiken kaikkiaan Mystic Quest on yksi parhaista Game Boy-peleistä. Ensimmäisen osan jälkeen sarja lähtikin omille teilleen ja 2003 ilmestynyt remake Sword of Mana ei sisältänyt enää niitä vähäisiäkään Final Fantasy referenssejä.
Arvosana: 8/10

ValHe <2015-02-26 12:06:00>
Erinomainen seikkailuroolipeli jossa ei turhia lätistä ja homma sujuu suoraviisaisesti.

Sopii Final Fantasy sekä ja The Legend of Zelda -sarjojen faneille erinomaisesti.

Arvosana: 9/10