Donkey Kong Land 3 (Game Boy)

Peli
Donkey Kong Land 3

Konsolille: Game Boy
Kehittäjä: Rare
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 1997
Genre: Tasohyppely

Keskihinnat
CIB: 30 euroa
L: 8 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
13 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
7

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2015-02-27 19:08:00>
Vaikka vuonna 1997 uusi tykkikonsoli Nintendo 64 oli jo saatu julkaistua kaikkialla maailmassa, puksutti yhtiön käsikonsolibisnes kahdeksan vuotta vanhalla Game Boy-raudalla. Brittiläinen Rare oli kuitenkin jo kahdella aikaisemmalla gorillaseikkailulla todistanut, että heillä riitti ainakin yritystä siirtää Super Nintendon timanttinen trilogia taskukokoon. Niinpä myös aikaisemmin julkaistu Dixie Kong's Double Trouble sai kutistuskäsittelyn.

SNES-alkuperäistä pelanneelle kaikki on alkuhetkistä tuttua. Kentät, viholliset ja bossit muistuttavat hämmästyttävästi esikuviaan ja itse apinoidenkin ohjaus on kohdallaan. Jokainen asia on kuitenkin vaatimattomampaa, riisutumpaa ja vähäisempää, kuten pikkuruudulle toki sopiikin. Kentistä löytyy perus tasoloikkaa, sukellusta, tykkikyytejä ja kelkkahurjastelua. Samalla kerätään bonus-, DK-, ja karhukolikoita, jotka kaikki loppujen lopuksi tähtäävät samaan asiaan: Kun kaikki on kerätty, avautuu ensimmäisten lopputekstien jälkeen The Lost World - Kadonnut Maailma bonustaso. Kunhan vielä viimeinen bossi kellistyy jatkuu ähertäminen time trialeiden merkeissä.

Pikkuruudun puutteet ovat moninaiset: Apinoita voi olla ruudulla vain yksi kerrallaan, joten yhteistoiminta ei onnistu. Samalla Kiddyn ja Dixien eroavaisuudet pääsevät harmillisen harvoin esille. Hektisessä loikinnassa ruudun vieritys ei aina meinaa pysyä mukana ja siksi pelaajan on syytä omata salamannopeat refleksit, kun hirmut ilmestyvät ruutuun yllättäen. Loppukaneettina jotkin bonustasot on piilotettu äärimmäisen julmasti ilman minkäänlaista indikaatiota niiden sijainnista. Välillä sitä nuohoaa kenttiä minuuttikaupalla läytääkseen harmillisen näkymättömän tynnyrin!

Kaiken kaikkiaan Donkey Kong Land 3 on kuitenkin näyte Raren devaajataidoista, sillä tuloksena on kuitenkin ihan pelattava peli. Kehuja tulee Game Boy-mittapuulla komeasta ja yksityiskohtaisesta grafiikasta, lähes kaikkien eläinystävien mukanaolosta ja hyppelyfysiikan toimivuudesta. Lisäksi David Wisen soundtrack on siirretty 8-bittiselle käsikonsolille ihmeellisen hyvin. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti Super Nintendon alkuperäistä, mutta jos tarvitsee jotain matkapelattavaa, eikä parempaakaan ole, niin DKL 3 on ihan mukiinmenevä valinta. Arvoasana 6½
Arvosana: 7/10