Alien 3 (Game Boy)

Peli
Alien 3

Konsolille: Game Boy
Kehittäjä: Bits Studios
Julkaisija: LJN

Julkaisuvuosi: 1993
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Selviytymiskauhu

Keskihinnat
CIB: 20 euroa
L: 6 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
14 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
10 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
2

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

SantsiTommi <2020-05-28 13:30:00>
Alien 3-elokuvasta on tehty useita lisenssipelejä eri alustoille, vaihtelevin tuloksin. GameBoy-versio on täysin oma, uniikki luomuksensa, joka ei ole porttaus aiemmista peleistä. Alien 3 on ylhäältäpäin kuvattu selviytymiskauhu, jossa pelaajan ohjastama Ripley koettaa paeta Fiorina 161-vankilaplaneetalta, keräten matkan varrella erilaisia esineitä ja aseita, suorittaen puzzleja sekä väistellen alieneita.

Bits Studios on ollut hyvien ideoiden jäljillä, mutta niiden toteuttaminen ei vain ole onnistunut. Alueiden tutkiminen on kyllä ihan mielenkiintoista, ja alien-munien etsiminen/tuhoaminen on tyydyttävää, mutta kaikessa muussa toteutus on puolivillaista. Pelissä on liian paljon turhauttavia osa-alueita, jotta sitä voisi kuvailla nautinnolliseksi kokonaisuudeksi. Kömpelö inventory-systeemi, kryptinen eteneminen ja turhauttavat aikarajat tekevät tästä pelistä todella puuduttavan pelata. Kaiken lisäksi rikkinäiset alien-spawnit poistavat pelistä selviytymiskauhu-aspektin, koska sinun ei tarvitse puolustautua alieneita kohtaan, senkun kävelet poispäin (alien häviää kun joutuu pelaajan ruudun ulkopuolelle).

Peli on myös lyhyt, joten pituutta on pidennetty pitkäveteisillä tuuletin-puzzleilla, jotka hidastavat pakollista backtrackaamista eri alueiden välillä. Pelissä ei ole myöskään salasana-systeemiä, eli kaikki pitää siis vetää kerralla loppuun saakka. Tämä ei mielestäni olisi ongelma jos gameplay olisi viihdyttävä, mutta näin ei ole. Peliä ei vaan ole hauska pelata, ja kun sen on kerran käynyt läpi, ei ole mitään syytä palata takaisin. Jotkut tuntuvat kehuvan peliä sanoilla "viimeinkin hyvä LJN-peli", mutta minuun tämä ei vaan iskenyt. Alien 3 on toki mielenkiintoinen GameBoy-julkaisu siinä mielessä että selviytymiskauhu-genre ei ole laajasti edustettuna kyseisen käsikonsolin pelikirjastossa. That's about it. En suosittele.
Arvosana: 2/10