Nintendo Maailmanmestaruus, eli Nintendo World Championships oli Nintendon järjestämä Nintendo-promo kiertue. Kiertue järjestettiin Yhdysvalloissa vuoden 1990 aikana ja se kattoi kaikkiaan 29 kaupunkia. Maailmanmestaruuskilpailuita varten Nintendo valmisti erikseen pelikasetteja, joita pelaamalla pelaajat kisasivat parhaan pelaajan tittelistä. Maailmanmestaruus pelikasetti sisälsi 3 peliä; Super Mario Bros., Rad Racer ja Tetris.

Kilpailupeliä pelattiin siten, että kuka sai suurimmat pisteet oli voittaja. Pelin käynnistyessä kullakin pelaajalla oli aikarajan puitteissa (aikaraja oli 6 min 21 sek) mahdollisuus kartuttaa pisteitä ja pyrkiä mahdollisimman hyvään tulokseen. Peli alkoi Super Mario Brossilla, jossa pelaajan tuli saada kerätä 50 kolikkoa, jolloin peli vaihtui lennosta Rad Raceriin, jossa tuli ajaa Nintendon Maailmanmestaruuskilpailuun kustomoitu rata läpi ja kun rata oli ajettu läpi, niin loppuaika pelattiin Tetristä. Kun aika loppui 6m 21s, niin kokonaispisteet laskettiin seuraavalla kaavalla: (Super Mario Bros. pisteet) + (Rad Racer pisteet x 10) + (Tetris pisteet x 25). Eniten pisteitä kerännyt siis voitti, eikä pelissä voinut tulla Game Overia (Tetristä lukuunottamatta), sillä Rad Racerissä kello pysähtyi 99 sekuntiin ja Super Mario Brossissa pelaajalla oli 99 elämää.

Kilpailuissa oli 3 eri ryhmää; 0-11 vuotiaat, 12-17 vuotiaat ja 18- vuotiaat ja vanhemmat. Eri ryhmien voittajat saivat 10 000$, Geo Metro -henkilöauton (siis myös lapsille jaettiin henkilöauto? :D), 40" projektio TV:n ja kultaisen Mario patsaan.

Kilpailuita varten valmistettiin 115 pelikasettia, joista 90 oli perinteisiä harmaita loose pelikasetteja, jotka jaettiin finaalissa pelaaville kilpailijoille. 25 pelikasettia oli kultaisia, jotka jaettiin pitkin vuotta eri kilpailuissa, joita Nintendo Power magazine -pelilehti järjesti. Kaikki pelikasetit on numeroitu, jotta niiden jäjittäminen oli helpompaa ja mahdolliset väärennökset voitaisiin selvittää. Nintendo World Championships pelikasetteja on valmistettu myös ns. re-production tuotantona, eli jälkituotantona retrousb.comin toimesta. Retrousb.comin jälkituotantokasetit on sinisiä, jolloin niiden tunnistaminen on helppoa. Jälkikäteen valmistettujen kasettien arvo pyörii n. 40-50 euron tietämillä, kun alkuperäisten kasettien hinnat heiluu 10 000 - 18 000 dollarin välissä (harmaat edullisempia kuin kultaiset).


Harmaa pelikasetti (tiedettävästi valmistettu 90 kpl)


Kultainen pelikasetti (tiedettävästi valmistettu 25 kpl)