Mitä ihmettä! Pitääkö ihmisiä opettaa tekemään kunnollisia myynti-ilmoituksia? Huuto.net ja muut kotimaiset verkkoilmoittelu- ja huutokauppasivustot ovat ihmeellisiä paikkoja, joissa luvataan paljon, mutta postitetaan vähän. Huuto.netissä on paljon asiantuntevia pelimyyjiä, mutta sieltä löytyy muutaman minuutin katsemoinnilla myös täysin käsittämättömiäkin pelimyynti-ilmoituksia, joista ei ota selvää mitä myyjä haluaa kaupata. Alle on listattu perus toiveet, joita lähestulkoon 100% pelikeräilijöistä tahtoisivat tietää ostamastaan pelistä. Ja myös myyjä säästää kummasti aikaa ja vaivaa kun hänen ei tarvitse joka kerta vastailla samoihin kysymyksiin, yhä uudelleen ja uudelleen. Lupaan, että näiden pienten toimintatapa muutosten jälkeen, myös kysymykset kohteisiisi vähenevät ja saat yksinkertaisesti enemmän rahaa myymistäsi kohteista!

PS. Jos omissa pelimyynti-ilmoituksissasi on hyvät tuotekuvat, jotka eivät ole netistä etsittyjä kuvia vaan tuotteista otettuja oikeita kuvia, voit skipata tämän alla olevan tekstin ja jatkaa jo hyvällä tavallasi.

Ei kuvaa tai kuva napattu netistä - Kerro tarkasti mitä myyt

Tähän sortuu suuri osa Huuto.net myyjistä. Voi tuntua tyhmältä, että myyjät eivät edes kunnolla kerro mitä peliä he ovat myymässä. Kertokaa siis pelin nimen lisäksi myös perustiedot pelistä. Onko mukana pelkkä peli? Onko pelin mukana myös kotelo ja ohjeet? Nykykonsoleilla pelaavista tämä voi tuntua oudolta, mutta kotelo ja ohjeet puuttuvat monesti vanhoista peleistä ja se vaikuttaa pelin arvoon radikaalisti. Esimerkiksi vanhat Nintendo pelikasetit ovat tyypillisesti arvoltaan alle 15 euroa, mutta jos pelissä on kotelo ja ohjeet, saattaa peli hyvinkin olla yli 30 euron arvoinen!

Myös konsoleita myyville yllä mainittu on hyvä ohjeistus, eli kerro onko konsolin mukana myös alkuperäinen pakkaus lippusineen ja lappusineen, sillä tuokin on erittäin tärkeä tieto!

Pelin versio? - Negatiivista palautetta tulossa

Tätä kohtaa luettaessa katso ohjeistava kuva alta. Kerro onko pelisi alkuperäinen painos vai jokin halpispainos! Tämä on ensiarvoisen tärkeä tieto ja erittäin oleellista jos ostaja sattuu olemaan pelikeräilijä, joten ilmoita onko pelisi alkuperäinen painos vai myöhemmin julkaistu halpapainos. Kukaan keräilijä ei halua halpapainoksia kokoelmiinsa ja itse olen palautellut näitä takaisin myyjille jo niin monesti, ettei sormet pysy perässä. Halpapainokset tunnistaa helposti ja jos olet ottanut pelistäsi kuvan myynti-ilmoitukseen, niin jo se riittää. Jos kuvasi on otettu vain netistä, niin kerro onko peli halpapainos.Kuten yllä olevasta kuvasta huomaat, niin sama Playstation 3 peli on paketoitu kirjoitushetkellä ainakin kolmeen eri koteloon. Kuvista vasemmanpuoleisin on alkuperäinen kopio pelistä, jossa on normaalit PS3 kotelot ja ainoa jonka keräilijät huolivat omiin pelikokoelmiinsa! Keskimmäinen ja oikeanpuoleisin on ns. halpiskopioita, joita ei yksikään keräilijä huoli. Muista siis kertoa onko peli halpispainos vaiko alkuperäiskopio!

Vastaavia halpiskopiopainoksia on lähes kaikille konsoleille. PS3:n esimerkit tulivat jo edelle, mutta Xbox 360:n halpiskopioita on ainakin Classic kansilla varustetut pelit, PSP:lle on mm. Essentials kopiot on halpiskopioita, Wii:lle on omansa (Nintendo selects), Game Cubelle (Player's Choice)...

Jos kotelo siis poikkeaa alkuperäisistä, joko värin tai tekstien kuten BEST SELLER, ESSENTIALS, PLATINUM, PLAYERS CHOICE yms. se on halpiskopio. Mutta tämän saat vältettyä kun otat myymästäsi pelistä kuvan! Jos jostain syystä et saa pelistäsi otettua kuvaa, kerro onko se alkuperäispainos vai halpispainos.

Kotelon ja pelin kunto - kerro tarkasti, vältä palautus

Muista myös kertoa onko pelin kotelo, ohjeet ja itse peli missä kunnossa. Uusia pelejä riivaa lähinnä koteloiden purentaviat, joka tarkoittaa ettei kotelo sulkeudu kunnolla ja jämäkästi. Kerro mikäli pelissä on purentavikaa, jottei peliä tarvitse palauttaa tuon takia.

Onko pelinpidike kunnossa? Tämä kiinnostaa erityisesti Playstation 1 pelien ja Dreamcast pelien kanssa. Tai oikeastaan kaikkien pelien, mutta erityisen paljon levynpidikkeet ovat rikki edellämainituissa. Kerro tuostakin, jotta et saa negatiivista palautetta tai joudu maksamaan rahoja takaisin (ja maksamaan postimaksuja turhaan).

Onko pelilevy missä kunnossa? Onko naarmuja, pitääkö pelilevy epämääräistä ääntä käynnistyessään? Jos myyt vanhempia kasettimallisia pelejä, niin muista kertoa myös missä kunnossa itse etikettitarra on ja onko pelikasettiin tussailtu jotain?

Aluekoodi?

Oleellista jälleen ja erityisesti retropelien myyjille. Muista kertoa pelisi aluekoodi. Myös silloin kun pelin aluekoodi on kotimainen, sillä ostajathan eivät sitä voi tietää. Aluekoodeista ja niiden tunnistamisesta voit lukea täältä.

Hyvä!

Yllä mainituilla ohjeilla saat varmasti lisättyä myyntiä, vähemmän turhia kysymyksiä, parempaa palautetta ja ennenkaikkea vältät omasta välinpitämättömyydestäsi tai tietämättömyydestäsi johtuvat tuotepalautukset tai jopa negatiiviset palautteet, joka vaikuttaa radikaalisti myyntiin jatkossa. Hyviä kauppoja!