Moni aloitteleva pelikeräilijä törmää aivan varmasti lyhenteisiin, joita käytetään globaalisti käytettyjen, sekä erityisesti vanhempien pelien kauppaamisessa. Alle on kerätty yleisimmät lyhenteen, jotka sisäistämällä voi päätellä kohteiden sisällön ja kunnon myös mikäli jollain on hieman omaperäisemmät lyhenteen käytössä.


NIB - New In Box - Uusi käyttämätön peli, sisältäen laatikon ja ohjeet
MIB - Mint In Box - Todella hyväkuntoinen, käytetty peli, sisältäen pelilaatikon ja ohjeet
CIB - Complete In Box - Peli, kotelo ja ohjeet
B - Boxed - Peli ja kotelo
L - Loose - Pelkkä peli
LM - Loose with Manual - Peli ja ohjeet
R - Rental - Peli vuokrakotelolla (norm. VHS mallinen kotelo)

Joskus myös näkee ilmoituksissa seuraavaa CIB lyhenteeseen perustuvaa lyhentelyä:

CB - Cart and Box - Peli kotelolla
C - Cart - Pelkkä peli
CI - Cart and Instructions - Peli ohjeilla

Joskus myyjät ilmoittavat uusien avaamattomien pelien kohdalla minkälaiset muovit pelissä on.

FS - Factory Sealed - Tehtaan sinettimuoveissa
SW - Shrinkwrapped - Ns. tavalliset muovit päällä

Miksi pelejä on sitten SW muoveilla päällystettynä? Ensinnäkin NES aikakaudella pelit olivat yleensä täysin päällystämättöminä, jolloin jotkin jälleenmyyjät ovat päällystäneet pelit itse muovilla ja laittaneet muovin päälle teipillisen koukun, jolloin pelit saatiin nätisti esille roikkumaan.

SNES aikakaudella, ainakin Pohjoismaissa oli yleistä, ettei peleissä (edes Nintendon omissa julkaisuissa) ollut muoveja joissa on Nintendon logolla varustettu sinettinauha.

Näistä syistä kannattaakin olla siis tarkkaavainen mistä maksaa! Mikäli peli on muoveissa, on se saatettu hyvin muovittaa myöhemmin, jolloin siitä pyritään saamaan parempi jälleenmyyntihinta. Mutta yhtä hyvin pelin muovit saattavat olla alkuperäiset, vaikkakaan niistä ei Nintendo repäisynauhaa löydy.

Varma tuskin voi olla mitenkään, mutta yleensä kannattaa pitää pää kylmänä ainakin SW tapauksissa, eikä maksaa itseään kipeäksi luullessaan peliä korkkaamattomaksi.