8-bittinen Nintendo Entertainment System on niin helppo modata, ettei adaptereita juuri tarvita, kun puhutaan muista kuin Famicom (Japanilainen NES) peleistä. Japanilaisissa Famicom peleissä on kuitenkin 60 pinniä ja Eurooppalaisissa tai Pohjois-Amerikkalaisissa peleissä on kuitenkin 72 pinniä, joten aluekoodilukitusta ei voida tehdä perinteisesti.

Adaptereita löytyy kuitenkin kohtuullisesti alle 20 euron mm. eBaystä, joilla Famicom pelien pelaaminen kotimaisella NES:llä onnistuu mainiosti. Vaihtoehtoisesti voi tietysti aina ostaa alkuperäisen Famicomin n.60-90 euron hintaan Japanista, jolloin myös pelikokemus on autenttinen (koska ohjaimetkin ovat hieman erilaiset kuin PAL konsolissa).

Super Nintendolla tilanne on täysin toisenlainen kuin NES:llä. PAL-konsoli on mahdoton modata siten, että Pohjois- Amerikkalaiset pelit sopisivat luukusta sisään (ilman reikien tekemistä molemminpuolin luukkua). SNES:lle on myös myynnissä useita adaptereita, jotka sisältävät mahdollisuuden pelata, sekä Pohjois-Amerikkalaisia, että Japanilaisia pelejä. Adaptereilla toimivatkin n. 99% kaikista peleistä. Ongelman muodostaa viimeisimmät SNES pelit, joissa käytössä uusimmat turvapiirit. Esimerkiksi Super Mario RPG ei tiedettävästi toimi kovinkaan hyvin millään adapterilla.

SNES:n modaaminen onkin kaikkein helpointa ja kannattavinta tehdä Pohjois-Amerikkalaiselle konsolille, jolloin konsolin modaaminen onnistuu kahden pienen muovilipareen poistamisella. Pohjois-Amerikkalainen SNES on myös siitä sopiva aluekoodilukituksen poistoon, että peliluukun laitoihin ei tarvitse kajota, jolloin konsoli näyttää myös konsolilta jatkossakin (ilman rumia reikiä konsolin peliluukun molemminpuolin). Jenkki SNES irtoaa eBaystä n. 30-50 euron hintaan, joten hintakaan ei ole paha.


NES adapterit (vasemmalla Famicom > PAL adapteri ja oikealla EUR/USA > Famicom adapteri)


NES Famicom -> PAL adapteri avattuna


SNES Universal Adapter (JPN & US pelit toimivat PAL konsolissa)