Xenoblade Chronicles X (Wii U)

Peli
Xenoblade Chronicles X

Konsolille: Wii U
Kehittäjä: Monolith Soft, Nintendo SPD
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2015
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Roolipeli

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
51 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8.5

Tähän peliin on kirjoitettu (2) arvostelua. Lue arvostelut alta!

tomstoi <2016-01-15 05:09:00>
Kohta lähes 200h pelikellossa tätä peliä, joten on varmasti aika kirjoittaa arvostelu. Pidän tämän arvostelun vapaana spoilereista.

Suosittelen heti alkuun, että jos pelaat pelin fyysistä versiota, niin kannattaa asentaa Nintendo eShopista pelille tarkoitetut ilmaiset data packit. Nämä data packit nopeuttavat huomattavasti pelin assettien latautumista.

Peli lähtee liikkeelle siitä, että maapallo on tuhoutunut kahden muukalaislajin välisessä yhteydenotossa. Maasta on laukaistu avaruuteen useita arkkeja, joista yksi on White Whale niminen, joka pitää sisällään Los Angelesin asukkaita. Parin vuoden avaruudessa haahuilun jälkeen White Whale joutuu pakkolaskeutumaan Mira nimiselle planeetalle.

Mira on aivan mahtava ympäristö pelille. Planeetalta löytyy niin paljon erilaisia maisemia, että jatkuvasti yllättyy miten taitavia pelintekijät ovat maailman luonnissa. Vähän väliä huomasin vain pyörivän ympäriinsä tutkimassa Miraa enkä ollut tehnyt tehtäviä eteenpäin useaan tuntiin.

Taistelusysteemi on erittäin mielenkiintoinen, sillä se muistuttaa aika paljon millainen taistelusysteemi on MMORPG-peleissä (kuten World of Warcraft). Tähän päälle on vielä lisätty ns. Soul Voice systeemi, jossa pitää vastata oikeanlaisilla hyökkäyksillä tiimin muiden jäsenten huutoihin. Nämä soul voicet sitten tarjoavat hyökkäyksiin lisää damagea kuin myös parantavat omia tiimiläisiä.

Omalta kohdaltani pelissä on oikeastaan vain yksi miinus ja se löytyy musiikin puolelta. Suurimmaksi osaksi tykkään pelin musiikeista, sillä ne vaihtelevat hyvin paljon eri tyylilajien väliltä, joten jokaiselle alueelle löytyy oma mielenkiintoinen melodia. Ongelmaksi muodostuu kun sama biisi alkaa soimaan kun robotilla lähtee lentoon, joka oli ihan siisti ekan kerran kun sen kuuli, mutta kun pelissä tulee lenneltyä loppulta suurimman osan ajasta. Käytännössä viimeisen 100 pelitunnin aikana tätä samaa biisiä on tullut kuunneltua varmaan noin 50% ajasta, jollaista koettelemusta ei kestä mikään biisi.

Pelistä jäi todella hyvä maku, sillä tarinan pelattuani jäi tosi kova halu pelata lisää. Onneksi tässä pelissä on sisältöä ja pelattavaa myös päätarinan jälkeen, sillä sitä lisäsisältöä on nyt tullut pelattua 100h, ja loppua ei näy. Pelin pariin tulee aina palattua säännöllisesti pelaamaan aina parin tunnin pätkissä, joten eiköhän tästä pelistä riemua riitä vielä pitkäksi aikaa. Toivottavasti Nintendo NX:lle sitten nähdään Xenoblade Chronicles X-2:n, joka jatkaisi tämän pelin tarinaa.
Arvosana: 9/10

Waffenak <2017-01-05 11:19:00>
Xenoblade Chronicles X on varsin mielenkiintoinen peli wii u:n pelikirjastossa. Taustajuonena toimii ihmiskunnan pako tuhoutuvalta maapallolta rakentamillaan ark avaruusaluksilla kun muukalaisrotu pyyhkii planeetan ja sen pinnalle jääneet asukkaat ajasta ikuisuuteen. Arkit eivät ole rauhassa edes pakomatkan aikana vaan yksi niistä joutuu tekemään pakkolaskun Mira planeetalle ja näin pitkä seikkailu saa alkunsa. Allekirjoittanut ei ole kovin innokas jrpg pelien pelaaja ja nyt loman kunniaksi päätti kokeilla sellaista pitkästä aikaa.

Pelaaminen tapahtuu maksimissaan nelihenkistä ryhmää ohjaten. Jokaiselle ryhmäläiselle saa valita omat artsit eli käytettävät hyökkäykset ja skillsit jotka toimivat passiivisina apuina taustalla. Pelin alku on sangen hidas pakollisine " tapa 10 possua" wow-tyylisine tehtävineen joita myös riittää. Kun pelaaja on suorittanut chapter 6 ja muutaman lisätehtävän voisi sanoa että varsinainen peli alkaa vasta tästä. Pelaaja ja tiimi saavat käyttöönsä skellit eli eräänlaiset mechat joita voi itse kustomoida ja joilla voi lopuksi jopa lentää.

Oli palkitsevaa huomata oma kehitys kun joku isompi vihollinen ei kaatunut pari tuntia aiemmin, mutta pienen grindaamisen ja parin tehtävän jälkeen ei vastusta ollut nimeksikään. Jos jotain huonoa pelistä pitäisi kaivaa niin päällimmäisenä jäivät mieleen ärsyttävät ja junnaavat musiikit, jotka alkoivat aina alusta, kun esim aktivoit lentomoodin skellillä. Grindaussessioiden aikana kuuntelinkin omaa musaa ja hiljensin pelin. Peli oli myös varsin pitkä, pelinkello näytti 119 tuntia kun alkoi tarinan jälkeinen peli. Viimeiseen chapteriin valmistautuminen vaati myös massiiviset gridaukset ja valmistautumiset joita ilman peliaika olisi ollut jonkin verran lyhyempi.

Kaiken kaikkiaan pelikokemus oli nautittava enkä kadu sen parissa vietettyjä lukuisia tunteja.
Arvosana: 8/10
49 käyttäjää on listannut tämän pelin kokoelmiinsa, katso ketkä.
Etsi pelivideoita Youtubesta.
Etsi peliä Huuto.netistä
Etsi peliä eBaystä

Katso myös seuraavia pelejä:

Paper Mario: Color Splash
Tokyo Mirage Sessions #FE