Virtual Boy Wario Land (Virtual Boy)

Peli
Virtual Boy Wario Land

Konsolille: Virtual Boy
Kehittäjä: Nintendo R&D1
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 1995
Alueet: USA/JAP
Genre: Tasohyppely

Keskihinnat
CIB: 120 euroa
L: 60 euroa


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2020-08-09 15:28:00>
Virtual Boy on Nintendon menestyksekkäällä uralla niin surkea häpeätahra, että jopa yhtiö itse heittää siitä vitsiä. Kaiken tämän keskellä päänsärkyä ja sokaistumista aiheuttava epäergonomisuuden huipentuma tarjoaa ainakin yhdessä pelissä myös ihan pätevää loikkimista.

Virtual Boy Wario Land on käytännössä ensimmäinen Warion omalla nimellä myyty tasoloikka (Ekaa Wario Landia myytiin vielä Super Mario Land 3-nimen voimalla). Wario lähtee lomailemaan Amazonin sademetsään ja yhyttää sieltä maskipäisten pahalaisten luolastokompleksin, joka pursuaa aarteita. Luonnollisesti ahne antisankarimme lähtee kahmimaan omaisuutta itselleen.

VB Wario Land on jaettu 14:ään tasoon, joista pääsee eteenpäin vain löytämällä seuraavan kentän avain. Tämän ohella jokaiseen tasoon on piilotettu paljon vapaaehtoisia aarteita ja salakäytäviä, jotka löytyvät seiniä ja maata tömistelemällä. Wario pystyy normaalin pienen ja ison muotonsa ohella saada sarvikypärän, sekä tuli- ja siipihatun jotka helpottavat menoa huomattavasti.

Pelin pääjippona toimii Virtual Boyn 3D-efektin avulla hienosti toteutettu kenttien etu- ja taka-alalla hyppiminen. Tästä mekaniikasta saadaan erityisen paljon irti bossimatseissa, joissa täytyy väistellä ja harhauttaa monilla eri tavoilla. Tätä jippoa on käytetty hyväksi myöhemmin mm. enemmän tunnetuissa Donkey Kong Country Returnsissa ja Kirby-peleissä.

VB Wario Land olisi muuten ihan pätevä tasoloikka, mutta se kärsii alustansa rajoituksista kohtuuttomasti. Virtual Boyta kun ei voi pelata millään lailla ergonomisesti, niin viimeisen bossin pitkittyessä vertaisin tuntemusta lähinnä vesikidutukseen. Jos peli saataisiin uudelleen julkaistuna ihan mille tahansa muulle alustalle, olisi aarteenmetsästys huomattavasti miellyttävämpää. Pelissä on erilainen lopetus kaikki spesiaaliaarteet löytäneille ja tämän jälkeen Hard Mode uskaliaille. Siispä rahalle löytyy vastinetta vielä uusillekin kierroksille, jos vain on valmis uhraamaan näkökykynsä ja niska-hartia hyvinvointinsa!

Kaikesta huolimatta varmasti konsolin parhaita pelejä, ellei paras!
Arvosana: 8/10