Another World (SNES)

Peli
Another World

Konsolille: SNES
Kehittäjä: Delphine Software International
Julkaisija: Interplay

Julkaisuvuosi: 1992
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Tasohyppely

Keskihinnat
CIB: 25 euroa
L: 12 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
19 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
13 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2016-08-09 21:37:00>
Nuori fysiikkanero Lester Knight onnistuu avaamaan kotitekoisen hiukkaskiihdyttimen ja sopivaan paikaan iskevän salaman seurauksena yhdensuuntaisen madonreijän vihamieliselle muukalaisplaneetalle. Tästä alkaa selviytymistaistelu, jossa kuolema vaanii jokaisen nurkan takana.

Another World on ilmestymisensä aikaan lähes jokaiselle alustalle julkaistu toimintatasoloikka, jonka lähin lajityyppinaapuri saattaisi olla legendaarinen Prince of Persia, tosin puitteet ovat huomattavasti futuristisemmat. Lester juoksee, loikkii, ampuu ja ui hyvin realistisen näköisesti noin 15:ssä kohtauksessa, jotka eroavat toisistaan riemastuttavasti. Ensin juostaan pakoon karmaisevaa mustaa petoa, seuraavaksi paetaankin vankilasta muukalaiskaverin avustuksella ja ryömitään ahdistavissa kaasuputkissa. Lopulta päästään jopa avaruustankin kyytiin.

Kuten jo mainittu, Another Worldissa pistää silmiin ensimmäisenä sen realistinen animaatio ja välivideot. Tokikaan hahmot eivät aikansa raudalle sopivasti ole kovin yksityiskohtaisia, mutta se ei haittaa, sillä tunnelma on kohdallaan. Vieraan näköinen muukalaisarkkitehtuuri yhdistettynä minimalistiseen äänimaailmaan luo kokemuksen jota lähtisin vertaamaan jopa Metroid-sarjaan. Eteneminen on tosin suoraviivaisempaa, lukuun ottamatta muutaa kohtausta, joissa tehtävien suorittamisjärjestyksen voi valita itse. (Tosin vain yksi järjestys on se oikea)

Another World on kaikkine hienouksineen valitettavasti melko lyhyt peli ja sen yritykseen ja erehdykseen nojaava etenemistapa ei tuo paljoa uudelleenpelaamisarvoa. Kokonaisuus on kuitenkin niin hyvin toteutettu ja peli eroaa konsolin muusta tarjonnasta melkoisesti, joten eihän tätä voi muuta kuin suositella lämpimästi kaikille. Peli on vakuuttanut myös monia muita, sillä Another Worldin sanotaan antaneen vaikutteita Team Icon peleihin ja jopa Metal Gear Solidiin!
Arvosana: 8/10