Panzer Dragoon Saga (Saturn)





Peli
Panzer Dragoon Saga

Konsolille: Saturn
Kehittäjä: Team Andromeda
Julkaisija: Sega

Julkaisuvuosi: 1998
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Roolipeli

Keskihinnat
CIB: 250 euroa
L: 50 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
226 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
10

Tähän peliin on kirjoitettu (2) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2016-03-27 06:13:00>
Panzer Dragoon Saga tapahtuu lohduttomassa paikassa, jossa harvat ihmiset voivat selviytyä ja suurin osa maailmasta on tyhjää maisemaa täynnä hirviöitä. Pelin juoni on roolipeliksi vähäsanainen ja suurin osa puheista tapahtuu välivideoissa, jotka ovat paikoittain hyvinkin pitkiä.
 
Pelissä viihdytään lohikäärmeen selässä lennellen lähes koko ajan ja onkin erinomainen asia, että kontrollit toimii ja hyvin. Jalkasin käydään lähinnä kylissä pyörimässä ja ostamassa lisävarusteita. Pelissä myös toimii Saturnin 3D ohjain, jota itse tykkäsin käyttää. Lentelely tapahtuu joko putkimaisissa sokkeloissa tai isommissa avoimissa alueissa. Tappelut hoidetaan myös (melkein kaikki) lohikäärmeen selästä. Hyökkäyksinä on yhteen vihulaiseen kohdistuva isku, monihyökkäys sekä berserk iskut,jotka toimivat pelin taikoina. Taistelut ovat JRPG:stä tuttua vuoropohjaista, mutta PD Sagan oma mauste on lohikäärmeellä liikkuminen ja väistely iskun latauksia odotellessa. Taisteluissa näkyy kartta, johon eri ilmansuuntiin on merkitty mahdolliset vaara- ja suoja-alueet, joihin lohikäärmeen voi ohjata. Isommissa tappeluissa nopeat väistöt esim. vastustajan berserk liikettä karkuun ovat elinehto. Vastustajilla on myös heikot kohtansa ja joskus joutuu tekemään tappavimmat iskut vaara-alueelta käsin. Voi kuulostaa hankalalta,mutta se on erittäin yksinkertaista ja toimivaa.

Panzer Dragoon Saga tekee oikein tärkeimmät asiat; peli on neljästä CD:stä huolimatta sopivan mittanen, minulla meni läpäsyyn alle 20 tuntia. Pelin taistelu on samaan aikaan tuttua ja turvallista, sekä uutta ja uniikkia. Musiikki ja ääninäyttely on loistavaa ja pelimaailma imasee mukaansa. Kontrollit on hyvät ja loharilla lentely koukuttavaa puuhaa, eikä siihen ehdi puutua sopivan pituuden ansiosta. Peli ei myöskään vaadi läpäsyyn yhtään grindaamista. PD Saga on loistava peli. Tämä tulisi jokasen rpg:stä pitävän kokea. Myös henkilöille, jotka eivät jaksa pelaa tavanomaisia japsi ropelluksia grindaamisen ja ylipitkien tuntimäärien takia, voin suositella tätä helmeä kokeilemaan. Kokeilemisen suurin haitta on varmasti pelin HINTA. Aikanaan vain noin kymmenen tuhannen kappaleen PAL painos (USA versiosta yhtäpieni painos) maksaa maltaita markkinoilla. JPN versioo saa halvalla, mutta sitä en voi suositella kielitaidottomille, koska hienoo tarinaa ei kannata menettää.
Jos joku minulta kysyy, mikä on paras pelaamani RPG, vastaan Panzer Dragoon Saga. Peli myös nousi kertaheitolla parhaimpien pelaamieni pelien top vitoseen.
Arvosana: 10/10

Waffenak <2017-02-01 19:07:00>
Ensimmäisten osien osien ollessa lähinnä puhdasta railshooteria tarinan ollessa taustalla jotenkuten, on Saga tyystin erilainen peli sen nojatessa vahvasti taustatarinaan ja roolipelielementteihin. Taustarina nopeasti: Ihmiskunta on suurudenhulluuksissaan tuhonnut itsensä lähes sukupuuttoon sodissa ja autioittanut maan, jolla nyt vaeltavat vapaasti sodista jäljelle jääneet biologiset aseet joita vastaan ihmiskunta yrittää selvitä.
Liikkuminen tapahtuu joko jalan kaupunkeja ja kyliä tutkien tai lohikäärmeen selässä lentäen yli aavikoiden ja raunioiden, jälkimmäisen ollessa paljon nautittavampaa. Taistelu vihollisten kanssa tapahtuu erillisessä tilassa joka on jaettu neljään sektoriin jotka muodostavat 360 asteen ympyrän. Vihreillä alueilla pelaaja on turvassa, värittömillä alueilla pelaaja ottaa jonkun verran osumaa ja punaisilla alueilla saa kunnolla köniin. Pelaaja voi yleensä vapaasti liikkua näillä neljällä sektorilla, mutta välillä liikkuminen on estetty tietyille alueille. Vihollisilla on myös heikkoja kohtia, yleensä takana ja tämä osoitetaan räikeästi välkkyvällä tekstillä. Pelaaja voi pyöriä vihollisen ympäri päästäkseen turva-alueille ja samaan aikaan vihollinen yrittää asemoida itsensä aiheuttaakseen paljon harmia pelaajalle eli käynnissä on jatkuva kissa ja hiiri leikki, joten taistelut kannattaa yleensä yrittää lopettaa nopeasti ja agressiivisesti, varsinkin jos vihollinen parantaa itseään välissä.
Pelaajalla on käytössään kolme erilaista hyökkäystä: pistooli, lohikäärmeen laser ja berserk hyökkäys. kaikkia kolmea voi käyttää sitä mukaa kun kolme energia palkkia latautuu ja tietyt hyökkäykset vaativat tietyn määrän palkkeja. Berserk kyvyt voivat olla parantavia, suojaavia tai offensiivisia. Pistoolia voi päivittää osilla paremmaksi ja laser on sitä tehokkaampi mitä enemmän palkkeja on ladattuna ja mitä lähempänä lohikäärmeen muoto on hyökkäystä.
Tietyssä vaiheessa peliä pelaaja pääsee käsiksi valikkoon jolla lohikäärmeen statseja voi muokata vaikuttavalla määrällä eri variaatioita ja pelin edetessä lohikäärme kokee muodonmuutoksia.
Grafiikat eivät ole vanhentuneet kauniisti ja tämän pelaaja kokee varsinkin kaupungissa kulkiessaan, mutta taisteluissa räjähtelevissä polygon hirviöissä ja aluksissa on jotain todella selittämättömällä tavalla kiehtovaa. Musiikit ovat onnistunutta ambienttia/orgaanista joka ei käy hermoille. Läpipeluuseen meni noin 13 tuntia.
Hiukan pölyttynyt, mutta silti nautittava helmi pelikirjastoon.
Arvosana: 10/10