Crisis Core: Final Fantasy VII (PSP)

Peli
Crisis Core: Final Fantasy VII

Konsolille: PSP
Kehittäjä: Square Enix
Julkaisija: Square Enix

Julkaisuvuosi: 2007
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Roolipeli

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
16 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
10

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2018-10-06 22:10:00>
Kymmenen vuotta alkuperäisen FFVII:n jälkeen, Compilation of Final Fantasy VII sarjasta viimeisenä ilmestyi PSP:lle prequel, jonka pääosissa häärii Zack Fair, Shinran eliittijoukko SOLDIERin parhaimpaan kastiin pyrkivä nuorukainen. Mukana vilahtelee tuttuja hahmoja, kuten Aerith, Sephiroth ja Cloud. Uusina tuttavuuksina nähdään kunniastaan tarkka soturi Angeal ja LOVELESS romaania pakkomielteen lailla siteeraava väkivahva Genesis.

Final Fantasy VII:nsä pelanneet ovat välittömästi kuin kala vedessä tutussa maailmassa ja peli harjoittaakin fanipalvelua monella tavalla. Lähes jokaisessa pääpelistä tutussa paikassa pääsee vierailemaan ja vaikka tavallaan tarinan päätöksen tietää ennalta, osaa se myös yllättää ja erityisesti liikuttaa. Visuaalit ovat upeat ja ottavat totisesti alustastaan kaiken irti. Täytyy sanoa, että olin puulla päähän lyöty siitä mihin PSP pystyy!

Myös gameplay on vertaansa vailla. Taistelut ovat hybridi Kingdom Heartsia ja Final Fantasya, Zack liikkuu areenalla reaaliaikaisesti husien miekallaan, heittäen Materioilla loitsuja, kierien ja torjuen aina tarvittaessa. Suurta osaa näyttelee myös DMW (Digital Mind Wave), hedelmäpeli, joka sanelee koko ajan taistelun tuoksinassa erilaisia buffeja, Limit Breakeja, Summoneita ja jopa päähahmon tasojen nousua. Pidemmän päälle mättö saattaisi käydä puuduttavaksi, mutta onneksi peli palkitsee koko ajan uusilla tavaroilla, Materioilla ja accessoryillä, että menoa on mielekästä jatkaa.

Pelin päätarina on verrattain lyhyt, mutta hiljalleen tallennuspaikoille avautuvat 300 sivutehtävää tuovat pöytään tekemistä vielä kymmeniksi tunneiksi. Haastekäyrä on yllättävän tiukka ja loppua kohti pelaaja joutuu todellisten murskahaasteiden eteen. Loppujen lopuksi käteen jää yksi parhaista kannettavista japsiroolipelielämyksistä, jonka lopullinen arvosana keikkuu ysin ja kympin välimaastossa, mutta jos tykkäät Final Fantasy VII:n maailmasta, voit helposti hilata sen sinne parempaan päähän!

Mainitsinko jo, että myös musiikki on vallan mainiota!
Arvosana: 10/10