Yakuza 3 (Playstation 3)

Peli
Yakuza 3

Konsolille: Playstation 3
Kehittäjä: Team CS1
Julkaisija:

Julkaisuvuosi: 2009
Alueet: EUR/USA/JAP

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
23 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2017-10-11 20:51:00>
Yakuza on minulle pelisarja joka on aina jollain asteellla kiinnostanut, mutta jonka luokse en vain millään ole löytänyt.. Ensi kosketukseni tapahtui kuitenkin sarjaan PS4:lle alkuvuonna julkastulla Zerolla ja tykästyin suuresti. Tätä kolmosta ennen pelasin myös PS4:llä ykkösen uusioversion Kiwamin joka oli tasasen hyvä suoritus sekin. Kakkos osa jäi toistaseksi ainakin välistä (Kiwami 2 odotellessa), koska sitä tai koko PS2 ei nyt tähän hätään löydy.

Sarjasta ei tietäville kerrotakoon, että Yakuza sarja on erittäin tarinavetoinen. Siinä tapellaan beat em upeista tuttuun tyyliin ja hahmo päsee vähän kehittämäänkin. Pelimaailma on avoin mutta rajattu. Pelissä on lukuisia minipelejä ja sivutarinoita, on Sega pelihallia, kauppoi, baarei jne., joihin voi halutessaan tuhlata lukusia tunteja. Huomautetaan nyt vielä, että minä nautin tässä sarjasta eniten tarinasta, joten sivuhommat jääneet todella pienelle huomiolle. Toiset taas nauttii niistä yli kaiken, että peli pystyy siis tajoamaan jokaselle jotain. No ei aivan. Voin olla varma että jo pelien tarinavetoisuus ei iske kaikille. Välivideot on paikoin todella pitkiä ja niitä on paljon. Tämän lisäksi lukusia minuutteja käytetään muutenkin hahmojen väliseen dialogiin ja välillä pölistään kännykässäkin pitkät tovit.

Yakuza kolmonen on Kiwamin tyyliin omistettu sarjan päätähdelle Kiryu Kazumalle ja muita hahmoja ei pääse pelaamaan. Kiryu on jättänyt Yakuza hommat taakse ja häippässyt Okinawaan orpokotia johtamaan. Pelin alku nappaa mukaansa ja pääseepä siinä myös aluksi katseleen aikasempien Yakujen (1 ja 2) tapahtumia, jos ne ei ole entuudestaan tuttuja. Sitten peli hidastuu ja sanoisin tämän olevan hidastemposin osa jonka olen pelannut. Välillä juoni tuntuu mateleva eteenpäin kun Kiryun pitää tehä kaikennäköistä turhalta tuntuvaa kuten orpokodin lapsien holhoomista. Lienee sanomattakin selvää että Yakuzalla on toki lusikkansa sopassa ja tarina onkin sarjalle tottuttua loistavaa tasoa, kun pääsee kunnolla käyntiin.

Uutena paikkana pelissä on Okinawa, joka oli mukavan oloinen pieni alue. Paluu tehdään myös jälleen sarjan päämestalle, Kamurochoon. Okinawa tuo mukavaa vaihtelua kun Kamurochon kadut alkavat olemaan jo aika tuttuja. Jotenkin on kuitenkin mukava seurata miten tämä alue aina kehittyy pelien myötä. Kovia kokeneesta Kiryusta on nyt kasvanut hahmo jolle ei kettuilla. Tästä pidin suuresti.

Yakuza 3 on pelaamistani Yakuzoista tarinaltaan tylsin, mutta varsin hyvä peli silti.
Arvosana: 8/10