Yakuza 2 (Playstation 2)

Peli
Yakuza 2

Konsolille: Playstation 2
Kehittäjä: Sega
Julkaisija: Sega

Julkaisuvuosi: 2008
Alueet: EUR/USA/JAP

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
55 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2018-03-25 12:38:00>
Yakuza 2 pariin löysin vasta PS4 ja PS3 osien jälkeen, joten minulla oli pieni pelko siitä, miltä tämä harppaus alaspäin tulee tuntumaan. PS3 ja PS4 Yakuzat ovat ainakin toistaseksi olleet hyvin lähellä toisiaan. Pelko oli turhaa, koska olen myös yakuza kakkosessa heti kuin kotonaan. Peli tuntuu todella paljon samalta kuin uudemmat osat. Voikin todeta, että sarja ei ole kovin nopeaa vauhtia ottanut suuria kehitysaskeleita.

Lyhyesti kerrottakoon, että yakuzat ovat avoimeen maailmaan, mutta hyvin rajattuun sellaiseen perustuvia tarivetoisia, hyvin "Japanilaisia" toimintaseikkailuja. Välillä tapellaan Beat 'em upeista tuttuun tyyliin ja hahmoa pystyy vähän kehttimäänkin. Usein katsellaan todella pitkiä välivideoita ja luetaan aimo liuta dialogia. Yakuzat myös pursuaa kaiken maailman minipeliä, sivutarinaa ynnä muuta löydettävää, joten tekemistä piisaa.

Pelin vanhuus näkyy välillä pitkissä latausajoissa, ohjattavuudessa sekä kamerakulmissa. Välillä kuvakulmien heittelyssä menee ihan sekaisin suunnasta mihin oli menossa ja välillä hahmokin lähtee juokseen ihan väärään suuntaan. Valikoissa navigointi on myös hidasta puuhaa, mutta toisaalta, ei se kyllä kovin nopeaa ole uudemmissakaan. Taistelu onneksi toimii ongelmitta ja uudempia osiaan rumemmasta grafiikasta huolimatta, hahmot on hyvin tunnistettavissa. Se tärkein, eli tunnelma ja tarina ovat sitten enemmän kuin kohdallaan. Juoneltaan Yakuza 2 onkin sarjan parasta rikosdraamaa.

Oikeastaan jokainen pelaamani Yaluza on kolissut minuun sen verta lujaa, että aina tekis mieli julistaa juuri pelaamani Yakuza parhaiden joukkoon. Yakuza 2 ei ole poikkeus tässä ja odotan todellla lujaa pian tännekkin rantutuvaa kiwami kakkosta (uusi versio tästä). Se voi hyvin tulla olemaan paras Yakuza koskaan...
Arvosana: 9/10