Hugo (Playstation)

Peli
Hugo

Konsolille: Playstation
Kehittäjä: ITE Media
Julkaisija: ITE Media

Julkaisuvuosi: 1998
Alueet: EUR
Genre: Tasohyppely

Keskihinnat
CIB: 8 euroa
L: 2 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
9 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
5.7

Tähän peliin on kirjoitettu (3) arvostelua. Lue arvostelut alta!

SikSak <2012-11-03 20:31:00>
Tanskalaisen Hugo -peikon tähdittämä peli sarja alkoi TV-pelinä, joka sitten käännettiin Playstationin lisäksi myös monelle kotitietokoneelle. Pelit ovat hyvin simppeleitä, koska ne on tarkoitettu alunperin pelattavaksi puhelimen numeroilla. Yksinkertaisuudestaan huolimatta Hugo on menevää viihdettä silloin tällöin pelattavaksi ja tarjoaa mukavasti haastettakin varsinkin pelihallitilassa pelatessa. Peli on kuitenkin todella lyhyt.
Arvosana: 6/10

Lyrtsi <2015-01-02 13:59:00>
Ihan näin aluksi on pakko varoittaa ja käsitellä se nostalgiaryöppy, joka valtasi minut sen jälkeen, kun sain tämän kotelon taas vuosien jälkeen käteeni. Samalla täytyy myös muistuttaa muitakin Hugon olemassaolosta, ja tietysti valaista nuoria (ja miksei lapsiakin) siitä, kuinka hieno peli Hugo oli ja on edelleen.

Oli vuosi 1993, kun jo nykyisin edesmennyt Harri Hyttinen alkoi toimia Hugo-peikon suomalaisena äänenä. Hyttinenhän on muutenkin tunnettu ääninäyttelijänä monista lastenohjelmista, ja miehen työlistalta löytyy niin (GossipMasterin suuresti rakastama) Alfred J. Kwak kuin Matka Maailman Ympäri. Hugon kautta tutuksi kansalle tuli myös Hugo tv-peliohjelmaa juontajut Taru Valkeapää, joka sittemmin on nähty realityssa jos toisessakin.

Peliohjelma oli hitti 90-luvulla ja sitä esitettiin 40 maassa. Siinä oli kaksi mahdollista pelityylivaihtoehtoa: pääasiassa pelaajat pelasivat peliä studiossa, mutta välillä peliä pystyi pelaamaan myös kotoa käsin. Pelivälineenä toimi lankapuhelin. Lankapuhelimen tosin piti olla sellainen, joka sisälsi painettavat näppäimet eikä sitä pyöritettävää kiekkoa. Nykynuorisohan ei tästä kohdasta ymmärrä kyllä yhtään mitään, mutta eipä varmaan ole niin väliäkään – se juna meni jo, ja siitä ajasta voi enää vain haaveilla. Alla on kuitenkin havainnollistava kuva lankapuhelimesta varmuuden vuoksi.

Hugo -pelisarjaan kuuluu useita pelejä, mutta perusidea on kaikissa sama: Hugon tulee suorittaa erilaisia tehtäviä, ja niistä joko selviytyy tai sitten ei. Aika loogista. Tehtäviä ovat mm. hyppiä karhunrautojen yli ilman että varpaat jäävät kiinni, skeittaaminen kivien ohi, resiinalla ajaminen ilman junan alle jäämistä sekä lentokoneella lentäminen. Tietenkin kun peli on tehty kivikaudella, tarkoittaa se sitä että pelaaminen tuntuu välillä olevan täyttä arpapeliä. Puun alla kontatessa saattaakin välillä oksa osua naamaan ja taas välillä kivienkin yli voi skeitata kuolematta. Pelin tarkoituksena on päästä sen pahiksen, Scylla-noidan luokse Pääkallovuorelle, jossa Hugon perhe odottaa. Noita kun päätti kaapata koko familyn. Oikea kunnon pää pits tuo Scylla. Pelin ”toimin miten huvittaa” -logiikka ärsyttää aivan suunnattomasti, ja voinkin kuvitella, kuinka paljon se otti kupoliin 90-luvulla. Ihan helvetisti, eritoten silloin kun pelattiin sitä peliohjelmaa lankapuhelimella.
Arvosana: 5/10

hehahi <2017-10-04 23:49:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 6/10