Paper Mario: The Origami King (Nintendo Switch)

Peli
Paper Mario: The Origami King

Konsolille: Nintendo Switch
Kehittäjä: Intelligent Systems
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2020
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Roolipeli

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
51 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2020-08-04 17:34:00>
Uuden Paper Marion ilmestyessä sarjan fanit uumoilevat aina, palattaisiinko siellä vihdoin ja viimein sarjan juurille, erityisesti Thousand-Year Doorin tyyliin. Paper Mario-sarja on tosin jo pitkään etsinyt uutta identiteettiään ja Origami Kingin myötä se tuntuu vihdoin ja viimein löytyneen!

Ilkeä kuningas Olly saapuu pilaamaan sienivaltakunnan origamifestivaalin ja uhkaa muuttaa koko maailman paperista taitelluiksi kauhistuksiksi. Kaikeksi onneksi Marion veljekset onnistuvat pakenemaan ja tästä alkaakin mittava seikkailu Ollyn kukistamiseksi. Matkalla Marioa auttaa origamityttö Olivia ja kaikkien yllätykseksi Bowser alaisineen (yhteinen vihollinen saa parivaljakon hautaamaan sotakirveen).

Origami King muistuttaa hyvin paljon sarjan aikaisempaa osaa Color Splashia sillä erotuksella, että lähes kaikki sen ärsyttävyydet on korjattu. Poissa ovat taisteluissa kuluvat tarrat ja kortit, raivostuttavasta Thing-mekaniikasta on hankkiuduttu eroon ja kaiken lisäksi eteneminen on rytmitetty paljon paremmin. Taistelukentän pyörittelyyn ja sommitteluun nojaava taistelumekaniikka alkaa rivivihuja vastaan pidemmän päälle kyllästyttämään, mutta kryptiset pomomatsit ovat sekä kekseliäitä, että huvittavia.

Kaikista suurimman kiitoksen Paper Mario saa jälleen kerran käsikirjoituksestaan, joka on kauttaaltaan timanttia. Nintendo meemuilee Mario-lorella ja viittailee muihinkin pelisarjoihinsa, tarjoilee terävää dialogia, sekä mieleenpainuvia ympäristöjä. Jokainen uusi alue on yksityiskohtia pursuava kokonaisuus, jossa riittää löydettävää vielä läpäisyn jälkeenkin.

Voin ilolla todeta, että nautin täysin rinnoin n. 20 tuntia kestäneestä seikkailusta jossa laatu pysyi kovana loppuhuipennukseensa asti. Tietysti jos odottaa paperi-Marioltaan joka kerta Thousand-Year Door kloonia, niin tulee pahasti pettymään. Kuitenkin jos osaa arvostaa Origami Kingiä sen omien meriittien kautta, kyseessä on parasta Paper Marioa 15:een vuoteen!
Arvosana: 9/10