Octopath Traveler (Nintendo Switch)

Peli
Octopath Traveler

Konsolille: Nintendo Switch
Kehittäjä: Square Enix
Julkaisija: Square Enix

Julkaisuvuosi: 2018
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Roolipeli

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
81 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8.3

Tähän peliin on kirjoitettu (3) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2018-08-21 01:36:00>
Octopath Traveller on hienolla uulkoasulla varustettu, vuoropohjaiset taistelut sisältävä, sekä upealta kuulostavakin teos, jonka huonointa antia on tarina... tai siis tarinat.

Pelissä on 8 hahmoa ja aluksi niistä valitaan yksi. Peli alkaa tylsähkösti kun kuunnellaan seltystä pitkät tovit. Tämän jälkeen selvitetään vähä tilannetta ja lopulta päästään tositoimiin, eli kukistetaan näyttävä pomo. Pelissä pystyy hakemaan mukaan muutkin 7 hahmoa, joka on suositeltavaa. Sitten tämä sama tarinkaava toistetaan vähintäänkin tarpeeksi monta kertaa.
Kun jengi on kasassa, rupeaa pääseen asian ytimeen. Ehkä sinulle on jo muodostunut kuva nelikosta jota haluat käyttää, pelissä kun voi samaan aikaan pitää vain neljää hahmoa mukana. Peli on jaettuna jokasen hahmon useampaan omaan chapteriin, joita voit suorittaa haluamassasi tahdissa. Pelialue taas on jaettuna levelien mukaan, joka ohjaa tavallaan pelaajan reittiä. Mikään ei toki estä menemästä vaikka heti kokeilemaan vaikeemmille alueille onneaan. Octopathissa on toki myös paljon löydettävää ja veemäisiä piilopomoja.

Hahmot on JRPG uskollisa tapauksia mutta mukana on pari poikkeustakin, kuten säärtä vilautteleva eroottinen tanssija ja Pokemon tyyliin vihollisia keräävä metsästäjä. Ajatellaan pari perinteisemmän pään hahmoa, kuten kovaa iskua tekävä soturi ja heikko valkoinen maagi, eli ryhmän parantaja. Perus JRPG juttui, mutta Octopath ei tyydykkään vaan tähän, pelissä kun pystyy hahmoilleen avata lisä ammatin. Miltä kuulostaisi ryhmän tankkina toimivan soturi, joka toimisi samalla ryhmän parantajana? Taikka entä jos yhdistää vastakohdat kauppiaan ja varkaan? Tämä on todella hieno systeemi luoda omanlaisia hahmoja. Jokasella hahmoluokalla on myös omat tärkeät passive skillit, joita pystyy availemaan ja mikä parasta, ne pysyvät auki vaikka vaihtaisi työtä! Joskus voiki olla järkevää että käy vain nappaamassa haluamansa passiven jostain luokasta, Esim. tanssijalta löytyvä Counter isku vois olla kätevä kovaa lämää tekevällä soturilla?

Peli on ulkoasultaa ja pelattavuudeltaan vanhempia JRPGtä kunnioittava teos ja ratkaisu on todella tyylikäs. Peli ei myöskään ole helpoimmasta päästä ja pahimpien pomojen kaatamiseen täytyykin keksiä purevat taktiikat. Kyseessä on hyvä ja erittäin koukuttava peli, joka oli minulle parasta JRPGTä hetkeen. Jos tarinat olisivat mielenkiintosempia ja yhdistyisivät paremmaksi kokonaisuudeksi koko porukan kesken, olis tämä täyden kympin teos.
Arvosana: 9/10

Kuzpo <2018-11-23 17:15:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 8/10

Shaittori <2019-05-04 23:35:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 8/10