Luigi's Mansion 3 (Nintendo Switch)

Peli
Luigi's Mansion 3

Konsolille: Nintendo Switch
Kehittäjä: Nintendo
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2019
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Toimintaseikkailu

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
54 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
9

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2020-08-10 21:15:00>
Luigi's Mansionin palaaminen kotikoneelle antoi odottaa itseään lähes kaksikymmentä vuotta. 2001 Gamecuben julkaisupelinä ilmestynyt alkuperäinen asetti perustukset kummitusten imuroimiselle ja jopa hieman Metroidvaniaa muistuttavaan kartanokoluamiseen. 2013 3DS:lle ilmestynyt jatko-osa virtaviivaisti toimintaa, mutta kärsi alustansa puutteista mm. kenttien pienessä koossa.

Luigi's Mansion 3 alkaa hyvin samoissa merkeissä kuin edeltäjänsä. Lomareissulle hotelliin huijattu sienivaltakunnan väki jää vangiksi King Boon tauluihin ja Luigin täytyy pelastaa päivä Poltergust imurillaan. Masiinaan on päivityksenä asetettu imukuppipyssy, jolla Luigi pystyy nykimään tavaroita normaalia imua kovemmin. Varsinainen pelin pääkikka on kuitenkin Gooigi, lima-Luigi kaksoisolento, jonka kanssa pääsee ratkomaan todella vinkeitä pulmia!

Kummitushotellin ulkoasu hivelee silmää toden teolla. Jokaisella kerroksella on oma teemansa (lemppareitani taisivat olla elokuvatuotantoon, merirosvoihin ja diskomaailmaan teemoitetut kerrokset) ja yksityiskohtien määrä on suorastaan valtava. Luigi pystyy myös vaikuttamaan ymäristöönsä ilahduttavasti, kun tavara toisensa jälkeen katoaa Poltergustin kyltymättömään kitaan. Matkan varrella kummitusten ohella imuroidaan rahaa, jonka loppusummasta saadaan sitten arvosana.

Luigi's Mansion 3 lupaa aluksi epälineaarisempaa lähestymistapaa, kun uusia imuripäivityksiä avataan tipottain, mutta muutaman kerroksen jälkeen homma muuttuu täysin lineaariseksi. Sekään ei kuitenkaan haittaa, sillä joka nurkan takana aukeaa uusia hykerryttäviä pulmia ja pelimekaniikkoja. Jos muutamat Polterkittyn jahtaamissessiot olisi saatu käsikirjoitettua pois, olisi kokonaisuus vieläkin timanttisempi.

Pääskenaarion lisäksi Luigi's Mansion 3 tarjoaa yhteistyömoninpeliä ScareScraperissa maksimissaan kahdeksalle pelaajalle ja ScreamParkissa asetutaan vastakkain. Nintendo on myös panostanut peliin DLC:n muodossa, mutta nämä rajoittuvat pääasiassa moninpelimoodeihin.

Nautin joka hetkestä Luigi's Mansion 3:n kanssa. Kunhan pelimekaniikan kikat sai opeteltua, sympaattinen pelimaailma vei mukanaan. Suosittelen!
Arvosana: 9/10