Code of Princess EX (Nintendo Switch)

Peli
Code of Princess EX

Konsolille: Nintendo Switch
Kehittäjä: Studio Saizensen
Julkaisija: Nicalis

Julkaisuvuosi: 2018
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Toimintaseikkailu

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
47 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2018-09-02 17:13:00>
Saturnin beat 'em up klassikon Guardian Heroesin henkinen perillinen on tullut Switchille, EX lisänimellä varustettuna.
Lukeman perusteella tämä EX versio tuo pelin HD aikaan ja lisää paikallisen kaksinpelin. Plus vissiin jotain muuta pientä kivaa, mutta minulla ei ole kokemusta aikasemmasta Nintendo 3DS-versiosta. Guardian Heroes sen sijaan on yksi Saturnin lempipeleistä.

Code of Princess on hyvin paljon samanlainen kuin Guardian Heroes. Se on myös sivuttain rullaava 2D beat 'em up pienillä roolipelimausteilla. Hahmoille voi kerätä leveliä ja hommata parempia varusteita, jotka vaikuttavat hahmojen kykyihin. Peliä on helppo pelata, mutta sen hallitseminen vaatii jo vähän harjoittelua. Hahmoja on paljon ja niiden opetteluun saa tuhlattua kivasti aikaa. Itse jouduin harjoitteluosiossa käydä vähä kurkkiis, että miten saan mitäkin tehtyä.
En kaikkia hahmoja millään ehtinyt kokeilla, mutta ne mitä kokeilin, olivat hyvin erinlaisia keskenään. Minulle helpoimmiksi hahmoiksi osoittautuivat kovaa iskua tekevät miekkasankarit. Enemmän taikaan tai muuhun vastaavaan luottavilla hahmoilla olin paljon enemmän pulassa.

Kuten Guardian Heroesissa, myös tässä on pelialue jaettuna kolmeen reittiin, joiden välillä pystyy hyppimään helposti. Tämä onkin erityisen tärkeä ominaisuus väistelyihin ja joidenkin pomojen kimppuun pääsemiseksi. Pelin pomot ovat hienoja ja haastavia tapauksia, joiden kanssa ei yleensä pelkällä napin hakkauksella pärjää. Pelaajan apuna on joka kentässa 3 boostia, joiden oikea ajoitus saa aikaan mukavasti osumaa, joten ne kannattaa säästää suosiolla isompiin vihollisiin.

Code of Princessissä ei ole Guardian Heroesin tyyliin useita reittivalintoja, mutta vastapainona yksinpelin tarinaan sain joku 6 tuntia upotettua. Sen lisäksi tarjolla on bonus tehtäviä, vapaata pelimuotoa esim. kaverin kera nautittavaksi ja nettipeli, jota en päässyt kokeilemaan. Pelin tarina on anime hömppää vähäpukeisella prinsessalla maustettuna, mutta empä kyllä tarinalta suuria odottanutkaan.
Code of Princess ei yllä Guardian Heroesin tasolle, mutta on silti mukavaa ajanvietettä beat 'em uppien ystäville ja parasta tietysti kaverin kanssa.
Arvosana: 8/10