Wonder Boy: The Dragon's Trap (Nintendo Switch)

Peli
Wonder Boy: The Dragon's Trap

Konsolille: Nintendo Switch
Kehittäjä: Lizardcube
Julkaisija: DotEmu

Julkaisuvuosi: 2017
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Toimintaseikkailu

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
36 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8.5

Tähän peliin on kirjoitettu (2) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2020-06-05 11:12:00>
Peli kuin taideteos.
Parempia sanoja en keksi kuvaamaan tätä Master Systemin helmestä tehtyä remakea.

Wonder Boy: Dragons Trap alkaa kun ihmepoika, taikka tyttö! taistelee Mecha-lohikäärmettä vastaan. Voitosta seuraakin yllätys, joka muuttaa ihmeihmisen muotoa liskoksi. No perhana tulen ampuminen on ihan kätevää, mutta oishan sitä kiva saada oma muoto takaisin! Tästä seikkaulu alkaa ja matkan varrella nähdään sankarilla monia muitakin muotoja, jokka ovatkin avain asemassa itse pelissä.

Peli on 2D tasoloikka seikkailu, jossa on mukana pieniä rpg mausteita päivitettävien varusteiden sekä taisteluissa apuna käytettävien esineiden muodossa. Hahmolle kerätään myös sydänriviä Zelda tyyliin. Peli on hankalahko etenkin aluksi, kun sydämiä on vähän ja sen lisäksi varusteet ovat huonot. Jos ja kun pelaaja kokee surmansa, hänet viskataan takaisin pelin keskuksena toimivaan kylään. Tämä vaatii pelaajalta kärsivällisyyttä lähteä uudestaam raivaamaan tietä pomolle. Pelimakaniikat ovat yksinkertaiset, mutta eipä sitä enempää edes kaipaisi. Yhdesta napista hyppää ja toisesta lyö. Oma nappi lyötyy myös esineiden käyttöön ja olkanapeilla pystyy käytössä olevaa esinettä (taikaa) vaihtamaan.

Mutta se mikä tästä tekee taideteoksen, on se miltä peli näyttää ja kuulostaa! Remasterointi on huippuluokkaa. Käsinpiirretyt maisemat ja hahmot tekevät pelistä kauneimpia pelaamiani 2D pelejä. Lisäksi uusitut musiikit ovat jotain todella hienoa! Ilahduttavasti pelin fyysisessä versiossa tuli mini CD mukana, jota olenkin jo useamman kerran läpi kuunnellut. Pelissä myös pääsee hyppimään saumattomasti vanhan ja uuden väliltä, niin grafiikan kuin musiikkienki kanssa. On jopa todella hämmentävää vaihtaa taideteoksellinen piirrosmaisema Master Systemiltä tuttuun pikseli menoon.

Vanhahtavat pelimekaniikat sekoitettuna vanhahtavaan haasteeseen ei tietystikkään kaikille sovi. Mutta jos jaksaa nähdä pelin eteen vaivaa, se kyllä palkitaan. Pelillisesti tämä ei täyden kympin teos kuitenkaan tänäpäivänä ole, joten se saa tyytyä varsin mukavaan ysiin.
Arvosana: 9/10

Shaittori <2019-05-04 23:42:00>
Pelkkä arvosana ilman arvostelua.
Arvosana: 8/10