Kirby's Adventure (NES)

Peli
Kirby's Adventure

Konsolille: NES
Kehittäjä: HAL Laboratory
Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 1993
Alueet: EUR/USA/JAP
Genre: Tasohyppely

Keskihinnat
CIB: 60 euroa
L: 20 euroa

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
86 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)
20 euroa (LM, Loose)

Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
8.5

Tähän peliin on kirjoitettu (2) arvostelua. Lue arvostelut alta!

fluojn <2012-09-02 23:44:00>
Jo Game Boyn Kirby's Dreamland näytti mihin tämä pulleva vihollisia ahmiva sankari pystyy, mutta NESin uusi täyspitkä Adventure läväyttää silmille astetta hiotumpaa sulavalla piirrosgrafiikalla siivitettyä hyppelyä. Kirby etenee maailmasta toiseen varastaen vihollistensa kyvyt, joihin kuuluu muun muassa miekkaa, korkeampia loikkia, kiveksi muuttumista ja jopa vapaapainiliikkeitä. Lylleröpallolla (Kuningas Dededen lempinimi Kirbylle) on myös kyky leijua tarpeen vaatiessa vihulaisten yli, jos tiukka paikka tulee. Tavallisen hyppimisen lomassa voi etsiskellä piilotettuja painikkeita ja oikoreittejä bonuspelien ja vapaaehtoisten areenataistelujen toivossa. Pelaajan silmien tarkkuutta testataan monet kerrat, ennen kuin kaikki 100 % on kerätty. Kirby's Adventure on laadukasta tasohyppelyä ottaen huomioon monet muut NESin ehtoopuolella julkaistut lajityypin edustajat
Arvosana: 8/10

tomstoi <2014-03-05 20:58:00>
Kirby's Adventure tuli itselleni erittäin suurena positiivisena yllätyksenä, sillä vaikka pelasinkin sitä ensimmäistä kertaa vasta vuonna 2012 niin heti ensimmäisestä ruudusta lähtien tuli samanlainen uutuuden viehätys kuin lapsenakin.

Pelissä ideana on liikuttaa pinkkiä Kirby hahmoa, jonka erikoiskykyjä ovat lentäminen sekä mahdollisuus ottaa vihollisten kykyjä haltuun. Tämä tapahtuu syömällä vihollinen, jonka kyvyn haluaa. Käytännössä tämä tapahtuu Kirbyn syödessä miekkailevan vihollisen, niin Kirbylle itselleen ilmestyy miekka. Tämä kaksi erikoiskykyä tekevät Kirbystä varsin ylivoimaisen vastustajiin nähden.

Grafiikat pelissä ovat ehdottomasti NES:n kärkeä. Mikäli pelistä näkisi vain yksittäisen kuvan, niin sitä voisi helposti luulla jopa varhaiseksi SNES-peliksi. Itse pelissä toki välillä näkyy pientä hahmojen spritejen vilkkumista.

Kuten monissa hyvännäköisissä NES -peleissä, niin pelissä esiintyy hidastumista silloin tällöin. Tämä ei onneksi ole ongelmaksi asti, sillä itsessään on varsin hidas tempoinen.

Mikäli etsii jotain "NES vaikeaa" peliä, niin en voi Kirbyä suositella. Mutta muille suosittelen kokeilemaan Kirbyä, sillä sen leppoisan pelattavuuden ja audio-visuaalisen annin äärellä vierähtää mukavasti pari läpipeluu kertaa.
Arvosana: 9/10