Gameberryn historia

Gameberry avattiin vuoden 2007 aikana ja sivustolla oli tällöin perustietoa pelikonsoleista, sekä keskustelufoorumi. Sivusto eleli hiljaiseloa kokonaiset viisi vuotta, kunnes vuoden 2012 toukokuussa koko ulkoasu laitettiin kertaheitolla uusiksi uuden pelitietokannan innoittamana. Pelitietokanta oli ensin pelkässä yksityiskäytössä ja se mahdollistikin hyvin omien laitteiden ja pelien listaamisen talteen. Pelitietokanta laitettiin siis toukokuussa 2012 internettiin Gameberry.net domainin alle, jotta myös muilla kotimaisilla pelaajilla olisi mahdollisuus listata omat kokoelmansa kaikkien ihasteltavaksi.

Pelitietokantaa kehitettiin muun sivuston ohella ja muiden pelaajien avustuksella koko kesä 2012, jolloin mukaan tulivat myös pelikerääjäntietokanta, kattavine laite/peli/huoltoartikkeleineen, sekä hintaopas. Syyskuun aikana pelitietokantaan tuli myös mahdollisuus listata kuvia omasta pelikokoelmastaan. Sivuston kehittäminen jatkuu myös ahkerasti tästä hetkestä eteenpäin, mutta ehkä palvelun raamit ollaan jo määritelty ja jatkossa keskitytäänkin entistä parempien ja kattavempien tietojen listaamiseen, jotta pelikeräily saa huomiota myös suuremmissa kotimaisissa pelimedioissa.

Mikäli koet että sinulla on annettavaa Gameberry yhteisöllemme, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen miraqle[ät]gmail[piste]com.