Mikä on pelien hintaopas?

Internetissä on lukuisia retropelien hintoja listaavia sivustoja, mutta kaikki on tehty siten, että niissä kerrotaan hintatiedot Yhdysvaltojen tai Japanin markkinoilta. Pelimarkkinat ovat kuitenkin suureltaosin erilaiset eri markkina-alueilla, joten niistä ei saa kuvaa paljonko pelit kustantavat Euroopassa ja eritoten Suomessa. Gameberryn pelien hintaopas on tehty nimenomaan Eurooppalaisesta ja Suomalaisesta näkökulmasta. Hintatiedot on kerätty kolmesta Eurooppalaisesta retropelikaupasta ja kotimaisesta Huuto.netistä. Hinnat edustavat myytyjen pelien keskimääräisiä pyöristettyjä hintoja. Huomaathan kuitenkin, että hinnat ovat vain suuntaa antavia, eivätkä tarkkoja hintoja. Myös CIB pelien kunto ratkaisee paljolti pelien ns. oikeat hinnat. Kalleimmissa peleissä vaihtelut voivat olla todella suuria, johtuen niiden harvinaisuudesta ja keräilijöiden innosta. Lisää pelejä tulee lähes päivittäin ja myös hintoja tarkastetaan tasaisin väliajoin, joten hinnat saattavat muuttua.

Sain pelini puoleen hintaa siitä mitä peliopas sanoi! Miten tämä on mahdollista? Hyvä! Pelien hintaopas on tehty käyttäen keskihintoja, sekä tarvittaessa hinta on pyöristetty, joten epätarkkuutta on. Tosin pelien hintaopas onkin vain suuntaa antava, eikä 100% totuus. Onkin siis hyvä jos löydät jostain pelisi alle hintaoppaan hintojen, mutta paljoa keskihintoja enempää tuskin kannattaa maksaa. Hintaopasta päivitetään jatkuvasti, mutta pääosa hinnoista on laitettu hintaoppaaseen vuosina 2012-2014.

Jos tahdot lukea lisää kuinka hintaoppaan hinnat muodostuvat, niin lue lisätietoa täältä.

Jos peliopas on tehty käyttäen Eurooppalaisia ja Suomalaisia keskihintoja, niin miksi täällä on pelejä, jotka on julkaistu vain Japanissa tai Yhdysvalloissa? Juurikin siksi että tuo on todellakin tehty kotimaisesta näkökulmasta. Eurooppalaiset pelikaupat ja huuto.net käyttäjät myyvät myös muiden alueiden pelejä. Ensisijaisesti hintaoppaassa hinta koskeekin siis PAL -pelien hintoja (jolloin muiden alueiden pelejä saatat saada huikean paljon edullisemmin), mutta jos PAL alueella ei ole julkaistu jotain peliä, niin toissijainen alue on Yhdysvallat ja ns. last hope Japani.

Olisiko hintaoppaan tiedoista jotain koottua dataa tutkailtavana? Uusimpia hintaoppaan muutoksia voit tarkkailla täältä. Lisäksi Gameberryn statistiikkaa on nähtävillä vaikkapa täällä.