Zombie Revenge (Dreamcast)

Peli
Zombie Revenge

Konsolille: Dreamcast
Kehittäjä: Sega
Julkaisija: Sega

Julkaisuvuosi: 1999
Alueet: EUR/USA/JAP

Käyttäjiltä saatu keskihinta:
36 euroa (Boxed, Cib, Mint, Nib)


Mistä hintatiedot tulevat?


Arvosana:
6

Tähän peliin on kirjoitettu (1) arvostelua. Lue arvostelut alta!

grille <2018-03-29 06:35:00>
Zombie Revenge on peli, jossa aika on kullannut muistoja. Ai että muistin tämän nuoruusvuosilta loistavana tapauksena, jossa riemuiten pistän zombeja lihoiks... ei, en kokenut riemua, vaan pikemmin kauhua... ja ei, ei sellaista zombie peleihin sopivaa kauhua, vaan sellaista, kun päätä särkee ja haluis heittää ohjaimen päin seinää ja huutaa.

Suurin syy kiroiluun on kankean ohjauksen ja onnetoman tähtäyksen yhdistelmä. Pelissä liikkuminen on hidasta puuhaa, mutta pystyy siinä toki myös juoksemaan. Juosta pystyy kun kävelyn aikana painaa X-napin pohjaan. Se ei ole yhtä helppoa kuitenkaan miltä kuulostaa, koska jos painat X:n pohjaan ennen ku kävelet, hahmo ei liikahda mihinkään. Kun paikoiltaan ammuin ja sitten koitin lähteä karkuun juoksemaan, hahmo ei liikkunutkaan mihinkään ja sain kokea turhan kuoleman. Kuoleminen on muutenkin tässä pelissä erityisen kamalaa, kun kokoajan saa pelätä että continuet loppuu ja joutuu aloittaa alusta.

Ja ettei peli olisi tarpeeksi hankalaa ohjattavuuden kanssa tapellessa, on hommassa mukana vielä varmasti kaikista pelaamistani peleistä ärsyttävimpien joukkoon lukeutuva aikaraja. Pelissä siis pitää edetä vielä nopeasti, tai kuolo korjaa ajan puitteissa. Tämän lisäksi ammuksia saa vähän ja zombit kestää yllättävänkin paljon kuritusta. Lähitaistelu on toki myös mahollista, mutta erittäin vaivalloista ja tuskaista puuhaa, jota koitin viimeseen asti välttää.

Pelin parasta antia ovat pomotaistelut. Ne ovat viihdyttäviä mittelöitä ja onneksi pelistä löytyy VS boss mode, jossa pääsee pelkkiä pomoja piekseen. Muita pelimuotoja ovat Fighting mode, jossa tapellaan taistelupelien tyylin tosiaan vastaan. Mukana on yhäältä löytyvät energia palkit ja eriä merkkaavat pallerot jne. Huono ja väkinäiseltä tuntuva yritys sisällön lisäämiselle. Hahmojakin on vain samat kolme tuttua peruspelistä. Lisäksi on tarpeellinen Training room. Mutta jos haluaa päästä harjoittelemaan, se vaatii muistikortista 110 blockia vapaata tilaa, eli noin puolet koko muistikortista. En nähnyt tämän takia tyhjäämisen vaivaa, joten harjoittelu jäi minulta kokematta.

Jos ja kun pääsee pelin ohjattavuuden kanssa jotenkin yhteisymmärrykseen ja mukaan saa huijattua kaverin, peli paranee kerta heitolla ja sitä voi sanoa hauskaksi. Ei tämä loppupeleissä nyt niin toivoton tapaus ole, kuin tilityksestäni ymmärtäisi. Tämän ajatteli olevan helposti sisäistettävää arcade mäiskettä, mutta sitä se ei ollut, vaan peli vaati vähän aikaa sisäistämiseen.
Arvosana: 6/10