Nintendo 64:n ohjaimen analoginen tikku menettää ajan myötä tuntumansa. Tatti rahisee ja liikkuu nahkeasti kun voiteluaine kuivuu pois muovipinnoilta ja likaa kerääntyy. Puhdistaminen ja voitelu auttaa jonkin verran. Seuraavassa ohjeita tähän.

Käytetyt työkalut ja tarvikkeet:
- pieni ristipäämeisseli (00)
- vanupuikkoja
- pieni askarteluveitsi
- muoviratasrasvaa (Tamiya Ceramic Grease), pienoismallikaupasta (muukin ei-tahmea muoveille soveltuva vaseliini käy)
- paineilmapuhallin

Työn suoritus

Sammuta konsoli ja irrota ohjain. Avaa ohjaimen ruuvit ja vedä puoliskot erilleen. Irrota tattiyksikkö varoen taittamatta kuvan kiinnikkeitä.



Avaa ruuvi tatin takaa, ja varovasti kuvan hakasia auki levittäen vedä kansiosa kohtisuorassa tikkuineen pois.



Nosta pois pohjan keskellä muovisessa ”kupissa” oleva musta osa. Puhalla paineilmalla pois roskat ja mahdollinen valkoinen jauhe. Puhdista vanupuikolla nuolin merkityt kohdat.



Puhdistamisen jälkeen levitä rasvaa edellisessä merkityt kohdat, laita irrottamasi musta osa takaisin ja levitä siihenkin rasvaa kuvan mukaisesti.



Yläosan puhdistus hoituu kuten edellä, paineilmalla ja vanupuikolla poistetaan lika ja mahdollinen valkea jauhe. Pinttynyttä likaa (yleensä nuolella merkityssä kohdassa) voi joutua raaputtamaan veitsellä.



Levitä rasvaa liukupinnoille kuvan mukaisesti.



Kohdista tatinpuolikkaat kohtisuoraan vastakkain, ja paina osat yhteen. Nuolella merkitty kohta painettava tarkasti, ettei reuna jää toisen päälle.



Tattisi on nyt huollettu ja voit asentaa sen takaisin ohjaimeen, ja aloittaa pelaamisen.

Hyviä pelihetkiä !

Artikkelin kirjoitti:
Arttu Piironen 27.5.2005
arttu.piironen[ät]saunalahti.fi